De Nederlanden wint Bronzen Koksmes op Horecava 2018

De Nederlanden wint Bronzen Koksmes op Horecava 2018

Restaurant De Nederlanden uit Vreeland is de winnaar geworden van het Bronzen Koksmes 2018 op de Horecava. Het restaurant werd vertegenwoordigd door leerling Damian Moes en leermeester Vincent van Wegen. De jury prees de continuïteit van de viergangen. 'Mindblowing', aldus voorzitter Roger Rassin.

De Nederlanden stak volgens de jury ver boven het deelnemersveld uit. Wat hen volgens de jury tot terechte winnaars maakten. Leermeester Vincent van Wegen en leerling Demian Moes bereidden, net als hun tegenstanders, een viergangenmenu. Juryvoorzitter Roger Rassin; 'Je hoeft dan niet vier keer te pieken, maar zorg er vooral voor dat je continu presteert.'

Mindblowing voorgerecht

Dat deed De Nederlanden volgens de jury, waarbij Roger Rassin er twee gerechten uitlichtte. 'Het voorgerecht was mindblowing. En als je dan nog concurrenten van tafel wil vegen, dan moet je dat met het dessert doen, en dat lukte De Nederlanden uitstekend.' De jury bestond verder uit Lars van Galen ('t Lansink), Alfred van Dijk (Het Oude Dykhuys) en Tom Lamers (De Kromme Dissel).

Deelnemers Bronzen Koksmes

De Nederlanden Bronzen Koksmes
Het team van De Nederlanden (midden met cheque) geflankeerd door de nummer 2 Merlet uit Schoorl (links) en De Bloemenbeek uit De Lutte.

In totaal deden acht teams mee aan de strijd om het Bronzen Koksmes:

Restaurant Bij Kees in Zierikzee met als leermeester Kees Visser en zijn leerling Jeffrey Buyl.
De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven, met leermeester Gijs van Gils en leerling Julius Kramer.
Restaurant De Ertepeller met leermeester Rob van Werkhoven en leerling Melvin Jousma.
Restaurant De Bloemenbeek* met leermeester Michel Oude Booijink en leerling Ralph Benneker.
Restaurant Merlet* met leermeester Marco Helsloot en leerling Jasper Panis.
Villa de Duinen met leermeester Richard van Gijlswijk en Jos Compier.
Restaurant Hanninkshof met leermeester Gert Bakker en leerling Leon Grootveld.
Restaurant De Nederlanden* met leermeester Vincent van Wegen en leerling Damian Moes.

De derde plek was voor Restaurant De Bloemenbeek uit De Lutte en Merlet uit Schoorl* eindigde voor het tweede jaar op rij op de tweede plek.

Winnaar 2017

Het team van De Loohoeve uit Schoonloo won vorig jaar het Bronzen Koksmes. Marleen Brouwer werd als leermeester bijgestaan door leerling Frits Venema. Maandag 8 januari won De Loohoeve op de Horecava De Gouden Koksmuts, die wordt gezien als een van de belangrijkste Nederlandse kookwedstrijden.

Bekijk hier de foto's van de strijd om het Bronzen Koksmes