Iveau Arnhem slaat dubbelslag met winst Lekkerste Broodje Horeca

Iveau Arnhem slaat dubbelslag met winst Lekkerste Broodje Horeca

Met de winst van 'Het Lekkerste Broodje Horeca', heeft Iveau Burgers & Wine een dubbelslag geslagen. Eerder op de dag won het al 'Lekkerste Hamburger Finest', maar aan het eind van de middag bleek medewerker Berry Hagenaar met zijn 'Oh Deer' opnieuw de beste.

Met 'Oh Deer', liet Berry Wagenaar 16 medekandidaten achter zich. De jury prees zijn Herten-carpaccio onder meer vanwege de overweldigende smaak, de balans en de verse ingrediënten. Met afstand werd de creatie van Wagenaar uitgeroepen tot winnaar Lekkerste Broodje Horeca.

Lekkerste Broodje Horeca: Oh Deer.

De vakwedstrijd Lekkerste Broodje Horeca is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers, werkzaam in de horeca.

De opdracht was om live op het podium, binnen acht minuten, vijf indentieke broodjes te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het broodje.

Dubbelslag

Met de winst van Het Lekkerste Broodje Horeca sloeg de werkgever van Wagenaar een dubbelslag. Eerder op de dag won Iveau Burgers & Wine uit Arnhem namelijk ook al Lekkerste Hamburger Finest. Wagenaar's collega Laurentz Craane wist die wedstrijd te winnen. Een evenaring van de prestatie van 2016 toen hij de wedstrijd ook al won.

De top-3:

1. Berry Wagenaar – Oh Deer
2. Jean Pierre Karssen – Ciabatta MED Pastrami
3. Sarah van de Laarse – Flavour Bomb

Bekijk hieronder alle creaties van de deelnemers.