Regine von Stieglitz voorzitter College van Bestuur Hotelschool The Hague

Regine von Stieglitz voorzitter College van Bestuur Hotelschool The Hague

Regine von Stieglitz wordt per 1 maart benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van Hotelschool The Hague. Ze was al lid van het CvB en volgt de vorig jaar vertrokken Susanne Stolte op.

'De Raad van Toezicht is trots dat we vanuit Hotelschool The Hague een nieuwe voorzitter van het College van Bestuur hebben kunnen benoemen', aldus Wolfgang M. Neumann, voorzitter van de Raad van Toezicht. 'Regine von Stieglitz is sinds september 2016 lid van het College van Bestuur en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan onze organisatie. We kijken uit naar onze verdere samenwerking in deze nieuwe rol.'

Von Stieglitz trad in september 2016 in dienst als Director of Operations en lid van het College van Bestuur van Hotelschool The Hague. Sinds april 2017 is zij aangesteld als interim-Dean.

De laatste maanden heeft zij samen met interim-voorzitter van het College van Bestuur, Max Merkx, de Hotelschool bestuurd. Dit nadat Susanne Stolte in augustus 2017 na vijf jaar vertrok als voorzitter.

Regine von Stieglitz

Voordat Regine von Stieglitz bij Hotelschool The Hague kwam, was zij vijf jaar lang bestuurslid van IMMovator Cross Media Network. Ook was zij in die tijd werkzaam als Director/Dean of Faculty Creative Business, waaronder International College en Facility Management bij Inholland, University of Applied Sciences.

Voordat zij het hoger onderwijs in stapte, bekleedde zij meer dan tien jaar verschillende internationale bestuurs- en managementfuncties bij KPN en was zij lid van de raad van commissarissen van KPN België en Breednet.

Von Stieglitz studeerde af in ICT en Management aan de Friedrich-Alexander Universiteit Erlangen-Nürnberg en volgde een Top Management Programma aan de IMD Business School.

Regine von Stieglitz: 'Het is een eer de kans te krijgen om voorzitter van het College van Bestuur van deze unieke Hospitality Business School te worden. Ik verheug me erop samen te werken met en leiding te geven aan onze internationale community met als doel ‘Creating hospitable futures together’.'

Het werving- en selectieproces voor het tweede lid van het College van Bestuur is inmiddels gestart. Tot de afronding van deze benoeming zal Max Merkx lid van het College van Bestuur blijven en samen met Regine von Stieglitz Hotelschool The Hague leiden.

Hotelschool The Hague

Hotelschool The Hague is opgericht in 1929 en is daarmee een van de oudste onafhankelijke hotelscholen ter wereld. De school heeft twee campussen, een in Den Haag en een in Amsterdam, met meer dan 2500 studenten en 200 medewerkers. Hotelschool The Hague is sinds 2014 ieder jaar uitgeroepen tot beste publieke Hotelschool van Nederland. In 2017 had de school volgens keuzegids HBO de beste Master bedrijfskunde. Afgestudeerden van Hotelschool The Hague bekleden managementposities in de gastvrijheidsbranche over de hele wereld.