Jacob Jan Boerma maakt signature bowl voor Abel's Deli

Jacob Jan Boerma maakt signature bowl voor Abel's Deli

Abel's Deli, een nieuw foodconcept, heeft haar eerste City Store geopend. Sterrenchef Jacob Jan Boerma maakte een signature bowl voor dit concept.

Abel’s Deli ontwikkelt gerechten met een New Yorks-Italiaanse twist. Die kunnen persoonlijk op smaak en voedingswaarde worden gemaakt en besteld.

Zo kunnen gasten bijvoorbeeld een bowl bestellen met extra proteïne en eiwitten als ze moeten sporten. Of zonder vlees voor vegetariërs, minder koolhydraten voor diabeten; het kan allemaal. Alles wordt vers bereid.

De bedenkers hopen met het concept de drempel te verlagen om, ook als je haast hebt of onderweg bent, gezond te eten. Gasten kunnen ook vooraf online een bestelling plaatsen. Het principe is simpel: je kiest online een gerecht, stel deze precies samen zoals je het wilt door ingrediënten toe te voegen en je betaalt. Handig voor haastige gasten.

New York-style

Op de kaart staan poké bowls, sushi bowls en pasta bowls met meatballs of Italiaanse worstjes, maar ook mudcakes uit New York, limoncellotruffels en een Classic Dog met een verse Brandt & Levie worst met zuurkool, zoete mosterd en handgemaakte ketchup of een Chili Dog met pittige Brandt & Levie worst, feta blokjes en pittige jalapeño peper. Binnenkort komen er verse maaltijd- en soeppotten voor thuis bij.

Bij Abel's Deli worden gasten ontvangen door een hostess. Ze adviseren gasten en plaatsen bestellingen. Abel’s deli is ook een giftshop, koffiebar en deli.

Achter het concept zit een jonge start-up, de 30-jarige Jesse van Donk. Zijn eerste winkel opende hij vorige zomer op Utrecht CS. ‘Ik vond het altijd zo raar dat je op stations nooit ergens vers eten kon kopen, dus ik dacht waarom ga ik dat niet doen?'

'Ik ben trots dat het is gelukt. Met deze City Store, op de hoek van de Lange Elisabethstraat en Vredenburg, gaan we een stukje verder. De gloednieuwe City Store hebben we ingericht om te ontdekken. Om je te wanen in zowel de New Yorkse rush als de Italiaanse rust. Om een stap verder te gaan.’

Signature bowl

signature bowlDriesterrenchef Jacob Jan Boerma heeft een signature bowl voor Abel’s Deli ontwikkeld. Hij staat op de kaart als Buddha Bowl. Boerma is enthousiast over Abel’s Deli: ‘Het idee intrigeerde mij door het versconcept. Voor mij een mooie uitdaging om voor een bepaalde prijs iets moois en vers neer te zetten met voedingswaarde en smaak en beter dan thuis natuurlijk. Het is wel een idee om alle ingrediënten afzonderlijk te verkopen, zodat de bowls thuis bereid kunnen worden.' 'Ik heb een toegankelijke bowl ontwikkeld als variant op de curry. In mijn eigen keuken werk ik graag met zuur, geen boter, geen room, maar kokosmelk. Met meergranenrijst. Deze bowl bevat milde currysaus (met zachtgegaarde kip), beetje ananas, citroen, paprika, courgette, rozijnen, meergranenrijst en rode linzen.

Vers, vers, vers

Boerma wil echt een lans breken voor vers eten. 'Mensen zijn het zo langzamerhand beu om te zoete, te vette en te zoute maaltijden te eten met ingrediënten die soms wel twee weken goed blijven. Dat moet en kan anders. Ik wil daar verandering in brengen. Ik doe al veel in de gezondheidszorg en wil nu ook hierbij mijn steentje bijdragen. Wat is er mooier dan dat je echt iets vers kunt kopen. Vers, gezond, respect voor het product. En natuurlijk perfect op smaak, dat is het allerbelangrijkste.'

Voor het speciale ijs is Hidde de Brabander benaderd. IJs met lemon merengue pie, vanille, lemon, citroenkoek en marsmellow bijvoorbeeld. Er is ook unicorn hoorntje met suikerspin erop of softijs met pistache en rozen.

Binnenkijken bij Abel's Deli? Zie de foto's hieronder.