Oostwegel Collection recyclet oude bedrijfskleding

Oostwegel Collection recyclet oude bedrijfskleding
Medewerker levert oude kleding in (foto: Etienne van Sloun)

Afgeschreven bedrijfskleding eindigt vaak op de vuilnisbelt of in een verbrandingsoven, maar niet bij Oostwegel Collection. Deze week is door de medewerkers 600 kilo oude kleding ingeleverd, denk hierbij aan broeken, overhemden, colberts, gilets, rokken en dassen.

Aangezien de medewerkers in de vier huizen van Oostwegel Collection allemaal nieuwe kleding hebben gekregen, is er gezocht naar een duurzame manier om de oude kleding te recyclen. De vele kilo’s oude kleding worden in samenwerking met Pōur Product omgezet in dagelijkse gebruiksvoorwerpen, zoals draagtassen en rugzakken.

Camille Oostwegel jr., directeur Business Development: 'Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van onze bedrijfscultuur en dit initiatief past goed in ons duurzaamheidsbeleid dat wij ‘Samen maken wij de toekomst’ noemen. Het idee van deze specifieke herbestemming is ontstaan doordat mijn zus, Françoise, wist dat een voormalige studiegenoot producten ontwikkelt uit onder andere gerecyclede werkkleding.'

Van bedrijfskleding tot kerstcadeau

bedrijfskleding recyclen
Medewerkers in de nieuwe collectie bedrijfskleding van Oostwegel Collection (foto: Etienne van Sloun)

Designer Julie van den Boorn van Pōur Product werkt nu samen met Françoise Oostwegel aan het ontwerp van een item dat de medewerkers later in het jaar terugkrijgen in de vorm van een kerstcadeau. De producten van Pōur zijn een mooi voorbeeld van een vervolgtoepassing voor de werkkleding. Van den Boorn: 'Fantastisch om te zien dat een organisatie die gaat voor pure waarden aansluit bij ons initiatief om design en materiaalbehoud te verbinden.'

'Wij zijn blij dat we een goede bestemming hebben gevonden voor de oude kleding waarmee we een bijdrage doen aan creativiteit, sociale werkvoorziening en ook de afvalberg niet verder doen groeien', zegt Camille Oostwegel jr.