Sterrenchefs koken op Dinner at the Parc

Sterrenchefs koken op Dinner at the Parc

Van 15 tot en met 18 juni opent Parc Broekhuizen haar deuren voor het gastronomisch evenement Dinner at the Parc. Vier dagen lang zijn 's werelds meest vooraanstaande chefs  - in totaal goed voor 31 Michelinsterren - te gast op het historische landgoed in Leersum.

Tijdens Dinner at the Parc staan Parc Broekhuizen's eigen chefs Robert Poel, Thomas Diepersloot en Jacob-Jan Boerma*** in de keuken met een team aan sterrenchefs van over de hele wereld.

Op vrijdag 15 juni wordt het openingsdiner verzorgd door Canadese chefs Kimberley Lallouz, chef en eigenaar van restaurants: Miss Prêt à Manger en Monsieur Restaurant+Bar, Stephanie Audet, specialist in vegan & raw gastronomy en Olivier Vigneault, chef en eigenaar van restaurant Jatoba. Zij bundelen speciaal voor Dinner at the Parc hun krachten.

Franse driesterrenchef

Op zaterdag 16 juni verwelkomt Parc Broekhuizen de Franse driesterrenchef Pascal Barbot van restaurant L'Astrance uit Parijs (#46 World's 50 Best Restaurants). Barbot is de voormalig souschef van Alain Passard in l’Arpège***. In 2000 opende hij samen met een compagnon zijn eigen restaurant, dat in 2007 zijn derde Michelinster behaalde. L’astrance heeft slechts plek voor 25 gasten en kent een wachtlijst van een half jaar.

Op zondag 17 en maandag 18 juni zullen Parc Broekhuizen's eigen chefs Robert Poel en Thomas Diepersloot worden bijgestaan door maar liefst 14 top-chefs, uit binnen- en buitenland - om elk hun unieke stijl, smaak en beleving te laten proeven aan hun gasten. Op zondag gebeurt dit in de vorm van een uniek diner in restaurant Voltaire. Op maandag is er een feestelijke afsluiting in de vorm van een grootse 'Kitchen Party' in het koetshuis.

'Friends at the Parc' op zondag 17 juni

  • Joachim Wissler, Vendome***, #47 World's 50 Best Restaurants, Bergisch Gladbach, Duitsland
  • Paolo Casagrande, Lasarte*** , Barcelona, Spanje
  • Dieter Koschina, Vila Joya**, Lissabon, Portugal
  • Shaun Hergatt**, New York, Verenigde Staten
  • David García, Corral de la Moreria*, Madrid, Spain
  • Roger van Damme, Het Gebaar *, Best Pastry Chef in the World 2017, Antwerpen, België
  • Jacob-Jan Boerma, De Leest*** , Vaassen, Nederland

'The Royal Dutch Kitchen Party' op maandag 18 juni

Over Parc Broekhuizen

Na een restauratie van bijna 2 jaar werd in december 2016 het authentieke landgoed Parc Broekhuizen in Leersum heropent. Het restaurant Voltaire – vernoemd naar de Franse filosoof – biedt een moderne wereldkeuken waar seizoensproducten en lokale ingrediënten de boventoon voeren.

Westmaas1Op de eerste verdieping, met uitzicht over de Engelse landschapstuin en vijver, worden culinaire matinees georganiseerd, met ruime keuze uit een bijzondere theeselectie. Landgoed Broekhuizen in Leersum herbergt het restaurant Voltaire, vergaderruimtes, trouwzalen en 22 hotel suites, als mede uit een koetshuis (voor evenementen tot 300 personen) en een orangerie. De door Michelin met drie sterren bekroonde Nederlandse chef Jacob-Jan Boerma is vanaf september 2017 verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het landgoed en het bijbehorende restaurant Voltaire.

Er kan nog gereserveerd worden voor het event.