Corendon: eerste gasten in grootste hotel van de Benelux (+foto's)

Corendon: eerste gasten in grootste hotel van de Benelux (+foto's)
Corendon Village Hotel Plaza gebouw

Corendon Hotels & Resorts van Atilay Uslu opent de eerste week van juni 2018 haar hoofdgebouw van het Corendon Village Hotel Amsterdam. Meer weten...

Atilay Uslu heeft binnen 1,5 jaar tijd het voormalige kantoorgebouw van Sony in Badhoevedorp omgebouwd tot hotel. Het viersterrenhotel heet Corendon Village Hotel Amsterdam. Het complex bestaat uit drie gebouwen met hotelkamers, appartementen en één gebouw met kamers voor de verhuur aan touroperators.

Verder heeft Corendon Village diverse restaurants, bars, een Spa met zwembad, fitness ruimte, een bioscoop, elf vergaderzalen en een shuttleservice naar Amsterdam centrum en naar Schiphol.

Atilay Uslu

‘In september gaan de deuren officieel open want dan zijn ook alle aanvullende faciliteiten klaar,’ laat Corendon-oprichter Uslu weten. ‘We hebben met een vrij kleine investering dit viersterrenplus hotel gerealiseerd. Eind dit jaar verwachten we ook nog een Boeing 747 in de tuin.’ De Boeing 747 in de hoteltuin wordt geheel in de Corendon kleuren gespoten, zegt Uslu tegen Luchtvaartnieuws.  De plaatsing van de jumbojet wordt nog een behoorlijke uitdaging. Volgens Uslu moet de jumbojet namelijk over de A9 heen getakeld worden. Om dat de doen is het hoogstwaarschijnlijk nodig om de snelweg tijdelijk af te sluiten, evenals de start- en landingsbaan op Schiphol waar het toestel heen gesleept kan worden.

Hoofdgebouw Corendon Village hotel Amsterdam

Het hoofdgebouw van Corendon Village – Plaza genaamd – telt 207 kamers en suites, een meeting & conference centrum, diverse restaurants en bars. Ook de bioscoop, de spa en het zwembad van 26 meter (zowel binnen- als buitenbad) bevinden zich in dit gebouw.

Meer beeld onder dit bericht

Op de begane grond zijn drie restaurants waaronder een all inclusive formuel. Ook is er een Village Coffee & More koffiebar met naast koffie ook salades, smoothies en sandwiches. In de lobby zijn de Village Bar en het Village a la carte restaurant dat zowel lunch als diner doet. In de Bazar lobbyshop – een mini supermarkt - kunnen gasten 24.7 aankopen doen bij de selfservice kassa’s.

Gebouw Apartement

Het vijf verdiepingen tellende gebouw – Apartment – heeft 298 service-appartementen waar ook hotelservice worden aangeboden, zoals housekeeping.

Gebouw Urban

Het derde gebouw – Urban – telt 175 kamers en suites, ingericht met industrieel design. In het Urban restaurant wordt exclusief voor gast van Urban het ontbijtbuffet geserveerd. In de avond een a la carte menu. Ook de gasten van Urban kunnen gebruik maken van de faciliteiten in Plaza.

Corendon

De hotelportefeuille van Corendon Hotels & Resorts bestaat momenteel uit tien hotels. Naast het Corendon Village Hotel zijn dit het Corendon Vitality Hotel, The College Hotel in Amsterdam, vijf All Inclusive resort hotels in Turkije, het Marble Stella Maris resort op Ibiza en het Livingstone Jan Thiel Resort op Curaçao.

Corendon is opgericht in 2000 en bestaat naast de hoteltak ook uit touroperators en een eigen airline. Onder Corendon vallen Corendon Vliegvakanties, Corendon Dutch Airlines, Corendon Airlines Europe & Corendon International Airlines met een vloot van achttien vliegtuigen, Corendon Hotels & Resorts, Corendon Groups & Incentives, GOfun, Stip Reizen, Maris Life en Karin’s Choice.

>> Meer over Atilay Uslu en Corendon op Misset Horeca