Hotel Groep Texel uitgebreid met vierde hotel

Hotel Groep Texel uitgebreid met vierde hotel
Bouke Weber en Wenny Steinmann

Hotel De 14 Sterren nabij Den Burg heeft zich aangesloten bij Hotel Groep Texel. Daarmee is dit het vierde hotel dat deel uitmaakt van dit samenwerkingsverband. Ook aangesloten zijn Hotel De Lindeboom, Greenside en Prins Hendrik. Samen hebben de hotels zo'n 150 kamers.

Hotel de 14 Sterren werd in 1998 gebouwd door Alfons Griffioen en Wenny Steinmann. Zij waren op dat moment al de uitbaters van het naastgelegen restaurant De Worsteltent. ‘Na zoveel jaar dag en nacht in touw te zijn geweest, zijn we blij dat we een deel van het werk kunnen onderbrengen bij de Hotel Groep Texel’, verklaart hotelier Wenny Steinmann de reden voor de samenwerking.

Het hotel, dat ook letterlijk los staat van het restaurant De Worsteltent, beschikt over veertien kamers, allemaal voorzien van een eigen ingang en terras. De kamers zijn in landelijke stijl ingericht, de decoraties zijn van de hand van Wenny zelf.

De receptie is ondergebracht in het restaurant. ‘Door de samenwerking met Hotel Groep Texel kunnen we nu nog meer tijd en aandacht aan onze gasten geven’, zegt Wenny, die bovendien verwacht dat de samenwerking, behalve sales en marketing gerelateerd ook voordelen biedt op het gebied van inkoop.

Het eerste dat van de samenwerking te zien is, is de nieuwe website, die sinds deze week actief is. Deze wordt aangesloten op hetzelfde boekingssysteem waarvan ook de andere hotels van Hotel Groep Texel gebruik maken.

Hotel Groep Texel

Bouke Weber van Hotel Groep Texel geeft aan verheugd te zijn met de aansluiting van dit vierde hotel. ‘Een prachtig hotel én restaurant (De Worsteltent), met super enthousiaste eigenaren en medewerkers op een fantastische locatie. Spot on tussen De Koog, Den Burg, Den Hoorn en het strand. Én in het Nationaal Park de Duinen van Texel. Uniek is ook dat standaard het ontbijt op bed of op het terras geserveerd wordt. Een hele mooie aanvulling op de bestaande samenwerking.’

De Hotel Groep Texel bestaat verder uit de hotels De Lindeboom, Greenside (restaurant Wambinge en Prins Hendrik, en is in combinatie met De 14 Sterren goed voor zo'n 150 kamers. Ook het bungalowpark van Prins Hendrik met 42 bungalows maakt deel uit van de groep.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, oftewel niet alleen oog hebben voor winst, maar net zo goed voor mens en milieu, is een kerngedachte van Hotel Groep Texel.

>> Niets meer missen van Misset Horeca?