Apollo Hotels in Israëlische handen

Apollo Hotels in Israëlische handen

De eigenaren van Apollo Hotels, Francesco Monaco, Bas Tolmeijer en Willem-Jan van den Dijssel, hebben de hotelketen met 13 hotels in Nederland verkocht aan het Israëlische beursfonds Fattal Hotels. De drie behouden wel Thermae 2000.

Achter Apollo Hotels zit de Nederlandse hotelonderneming European Hotel Management, in 2005 opgericht door hotelveteranen Willem-Jan van den Dijssel, Bas Tolmeijer en Francesco Monaco.

Fattal koopt feitelijk European Hotel Management, en daarmee dus ook de keten Apollo. Wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg, ook onderdeel van het bedrijf, zal geen onderdeel uitmaken van de transactie.

European Hotel Management was aanvankelijk een multi-branded hotelgroep, maar wijzigde enkele jaren geleden haar koers door de focus te leggen op de bouw van het eigen merk Apollo. Ook werd er fors geïnvesteerd in de kwaliteit van het portfolio en openden er nieuwe hotels (Apollo Hotel Groningen in 2016 en Apollo Hotel Vinkeveen in 2017).

De groep legde zich ook toe op de ontwikkeling en exploitatie van sterke food & beverage concepten als Floor 17 Amsterdam, Bierfabriek Almere en de Harbour Clubs in Amsterdam-Zuid en Vinkeveen.

Bas Tolmeijer: 'Sinds de start met ons eerste hotel in Lelystad in 2006, heeft onze groep een enorme ontwikkeling ondergaan. We bouwden een solide onderneming, financieel sterk en met het prachtige merk Apollo. Inmiddels behoren we tot de grootste horecabedrijven van Nederland en ben ik enorm trots op de geweldige mensen die dagelijks zorgen voor de vele gasten die onze bedrijven bezoeken. Fattal Hotels is een krachtige en vooruitstrevende onderneming die onze keten verder kan uitbouwen. Daarnaast kunnen we maximaal profiteren van het commerciële netwerk en de systemen.'

David Fattal, eigenaar en ceo van Fattal Hotels: 'Nederland is een zeer belangrijke schakel in de internationale zakenwereld. We waren dan ook actief op zoek naar een platform dat de basis kan vormen voor verdere expansie. European Hotel Management biedt uitstekende hotels, een landelijk sterke merknaam en een uiterst professioneel team waarmee we onze groeiambitie verder vorm kunnen geven.'

De overdracht is uiterlijk op 1 september 2018 voorzien. Alle medewerkers worden overgenomen, met uitzondering van de directie. Tolmeijer: 'We zijn ondernemers met een enorme passie voor de hospitality en zullen blijven investeren in mooie concepten, in Nederland en daarbuiten, met in de eerste plaats de verdere uitrol van de uitbreidingsplannen in Thermae 2000.'

Over Fattal Hotels

Fattal Hotels is een de grootste hospitality ondernemingen van Israël, met ruim 170 hotels in 17 landen in Europa en Israël. De onderneming is beursgenoteerd in Tel-Aviv. Op het Europese vasteland exploiteert de groep hotels onder de vlag van Leonardo Hotels. In Nederland is de groep actief met Leonardo Hotel Amsterdam City Center. In maart 2019 opent de keten het nieuwe Leonardo Royal Hotel in Amsterdam.

Over Apollo Hotels

Apollo Hotels is een keten van kwaliteitshotels in Nederland. De hotels staan garant voor de meest bijzondere momenten in de mooiste steden van Nederland. Naast het eigen merk exploiteert de groep ook bedrijven onder een andere vlag, zoals het 5-sterren Crowne Plaza Den Haag – Promenade en het hoofdstedelijke Ramada Apollo Amsterdam Centre.