Franz Conde terug als executive chef Hilton Amsterdam

Franz Conde terug als executive chef Hilton Amsterdam

Executive chef Franz Conde (Caracas,1968) is terug bij het Hilton hotel in Amsterdam. In 2016 vertrok de chef naar Hilton Boekarest, maar Conde keert nu weer terug naar Amsterdam. Hilton viert dit jaar het 25 jarig bestaan van Roberto's Restaurant.

Franz Conde werd in 2016 opgevolgd in Amsterdam door Marco de Wildt. De Wildt vertrok begin 2017 echter weer bij het Hilton en heeft nu zijn eigen zaak, Nola Social in Alkmaar.

Franz Conde

Franz Conde werkte sinds 2007 bij Hilton Amsterdam. Hij maakte samen met general manager Roberto Payer het kookboek ‘De Pure Italiaanse keuken’ en werd bekend als de specialist van chocolade gerechten.

In 2016 vertrok hij naar Hilton Boekarest. In de Roemeense hoofdstad wachtte een nieuwe uitdaging om de positie van het statige, klassieke Hilton te versterken. Zijn keukenbeleid leidde tot awards voor het ook aldaar gevestigde Roberto’s Restaurant.

Jubileum Roberto’s Restaurant

Precies op het moment dat het bij Franz Conde weer begon te kriebelen, kwam de vraag uit Amsterdam of hij terug wilde komen. Nu breekt een nieuwe fase aan om met het keukenteam van Hilton Amsterdam verdere stappen te zetten. Franz Conde verheugt zich op de komende periode. ‘Met het vooruitzicht van een jubileumjaar voor Hilton in 2019 én het 25-jaar bestaan van Roberto’s Restaurant kan ik mijn visie op koken en keukenmanagement ruimte geven.’

Nieuwe restaurantmanager

In de opmaat naar de viering van het 25-jaar bestaan van Roberto’s Restaurant is het team op volle sterkte gebracht. Vanuit Sydney in Australië, trad Raffaele Esposito (Napels, 1987) aan als restaurantmanager.

Franz Conde
Restaurantmanager Raffaele Esposito

Hij is afkomstig uit een Napolitaanse restaurantfamilie en bouwde brede ervaring op als gastheer en manager in Italiaanse en internationaal bekende (sterren)restaurants. Ook werkte hij voor de gerenommeerde Rockpool Dining Group in Sydney. Hij wil het jubilerende Roberto’s Restaurant presenteren als ‘een klassieke Italiaanse hang-out’, zoals hij het zelf voor ogen ziet.

Team Roberto’s Restaurant

In de keuken van Roberto's Restaurant staat een ervaren team met souschef Dario Spiga. En de ‘pasta-artiest’ Michele Piazzalungaen de onlangs teruggekeerde Andrea Rinaldi.

Vanaf medio september wordt het 25-jarig bestaan van Roberto's Restaurant gevierd met verschillende jubileumactiviteiten. Een maandelijks wisselende seizoenskaart en het concept ‘Roberto’s Teatro’ gaan daarbij een belangrijke rol spelen.

Onder leiding van executive chef Franz Conde wordt momenteel deze typisch klassiek-Italiaanse ‘voorstelling’ van gerechten voorbereid. Deze worden aan tafel bereid. De executive chef over zijn missie voor Roberto’s Restaurant: ‘Het brede repertoire aan Italiaans culinair erfgoed waarmee ik als jeugdig chef kennismaakte, op zijn Roberto’s op de kaart zetten.’

CV Franz Conde

  • Geboren in Caracas, Venezuela (1968). Begon professioneel te koken in 1987 toen hij een baan aannam als commis de cuisine terwijl hij geologie studeerde aan de universiteit.
  • Hij raakte geïnteresseerd in Slow Food. Kreeg de kans te koken voor Italiaanse vertegenwoordigers van deze beweging. Vertrok op uitnodiging van hen naar Italië. Hij heeft uiteindelijk nooit als ingenieur gewerkt, maar kwam in de leer bij Antica Osteria del Ponte***,  Aimo e Nadia**,  San Domenico di Imola** en Enoteca Pinchiorri***.
  • Na deze stages ontwikkelde hij zich als chef in New York, Venezuela en Londen. Hij runde vier jaar een eigen restaurant, Aragua in Dartmouth (GB), en bedacht als culinair consultant prijswinnende gastronomieconcepten voor restaurantgroepen.
  • In 2005 werd hij benoemd tot executive souschef van Ciragan Palace Kempinski Istanbul. Tussen 2007 en 2016 werkte hij in Hilton Amsterdam als executive chef, waarna hij de afgelopen twee jaar in diezelfde positie actief was in Athenee Palace Hilton Bucharest, Roemenië.
  • Zijn belangrijkste persoonlijke waardering kreeg hij als winnaar van de Europese wedstrijd van Hilton Worldwide in 2011: de Chef of Champions.
  • Franz Conde is columnist voor verschillende gastronomiebladen in Zuid-Amerika en gedurende zijn jaren in Groot-Brittannië was hij ook regelmatig te gast in The Good Food Channel (GB). Zijn hobby is koken met chocola en hij studeert in zijn vrije tijd kunstgeschiedenis en filosofie aan de Britse Open Universiteit.

> Meer over Hilton

> Niets meer missen van Misset Horeca?