Plantaardige burgers voor hamburgerketen Robert Kranenborg

Plantaardige burgers voor hamburgerketen Robert Kranenborg

Beyond Meat gaat een samenwerking aan met hamburgerketen Thrill Grill van sterrenchef Robert Kranenborg. Als eerste, en enige in Nederland gaat de keten exclusief hamburgers verkopen met Beyond Meat. Dit is de eerste, op planten gebaseerde burger die eruit ziet, bakt en smaakt als vlees. Daarnaast is de burger volledig vrij van soja en gluten en bevat deze meer proteïne dan vlees.

Beyond Meat is het resultaat van tien jaar onderzoek en productontwikkeling aan de universiteit van Missouri. De kleur is lichtroze als vlees, de textuur stevig en vlezig. 'Wij merken dat er veel vraag is naar vleesvervangende, eerlijke gerechten. Daarom zijn wij bijzonder verheugd om de vleesloze Beyond Meat Burger bij Thrill Grill te verkopen. Wij gaan onze gasten de keuze geven wat ze op hun hamburger bun willen, eerlijk echt vlees van Hollandse Weidekoeien of Beyond Meat. Dus voor ieder wat (h)eerlijks', aldus Hans Bruning, managing director van Thrill Grill.

Alles voor de flexitariër

'We hebben vier jaar onderzoek gedaan naar het beste alternatief voor het vlees op onze burgers en tot nu toe niets gevonden wat aan onze kwaliteitseisen voldeed. Beyond Meat is 100% plantaardige vlees en lijkt op én smaakt als vlees. Wij willen constant blijven innoveren en goed, eerlijk eten serveren. Steeds meer mensen eten minder vaak vlees en zijn op zoek naar goede, gezonde en vooral lekkere alternatieven. Hiermee hebben we een fantastisch alternatief voor vlees.'

Thrill Grill

Nog geen 4 jaar geleden begonnen topchef Robert Kranenborg en Quote-oprichter Maarten van den Biggelaar met hun droom om de ultieme hamburger te maken. 'Het werd een succes, omdat de formule - exclusieve gerechten gemaakt met eerlijke, verse en biologische ingrediënten van topkwaliteit uit de Josper houtskooloven - ongeëvenaard was'. Samen met voormalig McDonald’s marketingmanager Hans Bruning werd de restaurantformule verder ontwikkeld en telt Thrill Grill inmiddels 4 vestigingen. Samen met franchisenemers wordt de succesformule verder uitgebouwd.