Willem-Jan Klomp geslaagd voor Meesterproef SVH 

Willem-Jan Klomp geslaagd voor Meesterproef SVH 

Willem-Jan Klomp, Maître/ Sommelier bij Restaurant Noble* in 's-Hertogenbosch, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer.

Noble is het 11e restaurant in Nederland waar twee SVH Meesters werkzaam zijn. Patron Cuisinier Edwin Kats behaalde in 1993 zijn titel SVH Meesterkok. De Meesterproef van Willem-Jan Klomp werd afgenomen door SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht), SVH Meestergastheer Saïd Maher (Het Seminar, Zenderen) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij kijken terug op een mooie Meesterproef: 'Willem-Jan en zijn team stralen rust en gastgerichtheid uit. De sfeer in het restaurant is enorm prettig en ontspannen, iedereen kan zichzelf zijn en die balans vind je ook terug in de wijn-spijscombinaties en de service.' De commissie beoordeelde het optreden van Klomp dan ook als absoluut Meesterwaardig.

Ervaring

Voor Willem-Jan Klomp is het behalen van de Meestertitel een mooie volgende stap in zijn carrière. 'In de vele jaren van mijn horecacarrière, heb ik het voorrecht gehad om samen te werken met SVH Meesterkoks en SVH Meestergastheren en van hen te hebben mogen leren. Deze Meesters hebben mij geïnspireerd om het beste in mijzelf naar boven te halen als gastheer en later ook als leermeester. De gasten centraal zetten, dat is het allerbelangrijkste.'
De commissie is erg enthousiast over Klomp. 'Hij is een topper in zijn vak, rustig en passievol, hij weet wat hij doet en weet een goede balans aan te brengen in de wijn-spijscombinatie. Een in het oog springend voorbeeld was de kreeft met knolselderie, witte chocolade en groenten suiker die werd geserveerd met een Garganega ‘La Rocca’ Aziende Agricola Pieropan, Soave 2016. Verrassend was de combinatie bij het dessert 'Kit Kats', dat werd geserveerd met La Trappe Ouadruppel.'

SVH Meestertitels

Nederland heeft op dit moment 284 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterschenker en Wijnmeester).