Groentegehakt van sterchef Moshik Roth wint award

Groentegehakt van sterchef Moshik Roth wint award

&samhoud food heeft de Best New Plant-Based Food Award 2018 gewonnen. De award werd afgelopen week gewonnen met het innovatieve 'Groentegehakt' tijdens de Protein Summit 2018 in Lille.

Het vegetarische gehakt bestaat voor 62 procent uit groente en is ontwikkeld door 2-Michelinsterrenchef Moshik Roth van restaurant &moshik in Amsterdam.
De Bridge2Food Protein Awards beloont bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van nieuwe plantaardige en eiwitrijke voedingsmiddelen, om zo groei en innovatie in de markt te stimuleren. Het innovatieve ‘Groentegehakt’ van &samhoud food biedt een bijzonder alternatief voor vlees op basis van groente in plaats van soja. Het is daarnaast een bron van vezels en eiwitten en bevat geen onnatuurlijke toevoegingen voor kleur, smaak of houdbaarheid.

Ambitie

Het vegetarische gehakt is een alternatief voor vlees en uitermate geschikt voor gebruik in pasta, pita’s, wraps, sauzen of als pizza- of saladetopping. Jurylid Greg Bonnefin (Group Director Newly Weds Foods Ltd, Thailand): 'Dit product heeft een natuurlijke smaak en is een breed toepasbaar en eenvoudig concept. Het groentegehakt is lekkerder dan veel vleessnacks in de huidige markt. &samhoud food brengt daarmee met iets bijzonders meer ambitie in de categorie. Door gebruik te maken van tomaat wordt echt onderscheid gemaakt voor een goed product, geweldig!'

Enorm compliment

Het creatieve brein achter de producten is 2-Michelinsterren chef Moshik Roth: 'Voor mij is groente de rode draad in alles wat ik maak. Met het groentegehakt probeer ik het aantrekkelijker te maken om op een leuke en lekkere manier meer groente binnen te krijgen. Ik vind het een enorm compliment om daar met deze innovatie award erkenning voor te krijgen!'