Tales & Spirits Amsterdam GaultMillau Cocktailbar van het jaar 2019

Tales & Spirits Amsterdam GaultMillau Cocktailbar van het jaar 2019

Tales & Spirits Amsterdam is maandag 3 december door GaultMillau verkozen tot Cocktailbar van het jaar 2019. 'Eigenaars en cocktailveteranen Lydia Soedadi en Boudewijn Mesritz zetten met deze bijzondere bar Amsterdam op de wereldkaart van de cocktailbars.'

'Hier maken ze speelse, originele cocktails met een gulle glimlach en een vette knipoog. Complexe handcrafted cocktails is hier de mantra en daar wijken ze niet van af. Meer dan 20000 exemplaren van hun huiscocktail What if? maakten ze reeds.'Cocktailbar Tales & Spirits werd al meermalen uitgeroepen tot één van de beste bars ter wereld met een notering in de World’s 50 Best Bars.

Over GaultMillau 2019

Op maandagmiddag 3 december 2018 werd de nieuwe GaultMillau 2019 restaurantgids 2019 gelanceerd. De top van de Nederlandse gastronomie kwam samen om dit te vieren in De Kromhouthal in Amsterdam. Ook werden de 15 GaultMillau awards uitgereikt aan de beste restaurants en culinaire persoonlijkheden voor het jaar 2019. De award voor Chef van het jaar ging naar Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in Amsterdam. De jonge topchef van het jaar is Jim de Jong van Restaurant De Jong in Rotterdam.

GaultMillau publiceert sinds 2003 jaarlijks een culinaire restaurantgids over Nederland. Onafhankelijke, professionele inspecteurs bezoeken de restaurants anoniem en beoordelen die op een schaal van 1-20. Restaurants die 12 punten of hoger scoren, worden geselecteerd voor de gids. De kwaliteit op het bord is hierbij leidend. Alle in de gids gepubliceerde restaurants zijn tevens vindbaar online op www.gault-millau.nl  en op de gratis GaultMillau App. GaultMillau publiceerde de eerste gids in Frankrijk in 1969 als tegenreactie op de toen heersende culinaire consensus. Inmiddels is GaultMillau wereldwijd actief in 18 landen. Naast publicatie van (gepersonaliseerde) culinaire restaurantgidsen en specials, organiseert GaultMillau ook culinaire events.

Bekijk hier de Absolute Top van GaultMillau 2019>