Talal werkt bij Comptoir Libanais in Utrecht. De vakjury prees het winnende lunchgerecht vanwege de originaliteit, het hoge smaakgehalte met voldoende frisheid in combinatie met een heerlijk flatbread.
Opdracht
De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen zes minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht. De vakwedstrijd Het Lekkerste Lunchgerecht is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals die werken bij bedrijven op hightrafficlocaties.

Acht professionals deden mee aan de vakwedstrijd, die wordt georganiseerd door stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos. De vakjury prees het winnende lunchgerecht vanwege de originaliteit, het hoge smaakgehalte met voldoende frisheid in combinatie met een heerlijk flatbread. Karim Houmachi van B Course Schiphol eindigde als tweede. Monique Soomers, werkzaam bij Rotterdam Airport pakte de derde plaats.
