Talal Hasan wint Lekkerste Lunchgerecht On the Move

Talal Hasan wint Lekkerste Lunchgerecht On the Move
Talal Hasan in opperste concentratie tijdens de wedstrijd.

Talal Hasan heeft de vakwedstrijd Lekkerste Lunchgerecht On the Move gewonnen in de categorie On the Move. Hasan pakte de titel tijdens de Horecava met zijn creatie 'Less is more'.

Talal werkt bij Comptoir Libanais in Utrecht. De vakjury prees het winnende lunchgerecht vanwege de originaliteit, het hoge smaakgehalte met voldoende frisheid in combinatie met een heerlijk flatbread.

Opdracht

De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen zes minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht. De vakwedstrijd Het Lekkerste Lunchgerecht is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals die werken bij bedrijven op hightrafficlocaties.

De winnende creatie 'Less is More'

Acht professionals deden mee aan de vakwedstrijd, die wordt georganiseerd door stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos. De vakjury prees het winnende lunchgerecht vanwege de originaliteit, het hoge smaakgehalte met voldoende frisheid in combinatie met een heerlijk flatbread. Karim Houmachi van B Course Schiphol eindigde als tweede. Monique Soomers, werkzaam bij Rotterdam Airport pakte de derde plaats.

De top 3 met in het midden Talal Hasan, links Karim Houmachi werkzaam bij B Course Schiphol en Monique Soomers van Rotterdam Airport, Rotterdam