Château Neercanne viert lidmaatschap Relais & Châteaux

Château Neercanne viert lidmaatschap Relais & Châteaux
Foto: Etiënne van Sloun.

Vandaag vierde Château Neercanne het lidmaatschap van Relais & Châteaux met een exclusieve perslunch. Met deze lunch werd tevens het geheel vernieuwde restaurant officieel ingewijd.

In november 2018 werd Château Neercanne gepresenteerd als nieuw lid van Relais & Châteaux, een internationale vereniging bestaande uit meer dan 560 unieke hotels en toprestaurants. Deze worden gerund door onafhankelijke hoteliers, chef-koks en eigenaren die hun passie voor authenticiteit, gastronomie en gastvrijheid graag delen met hun gasten. De inauguratie gebeurde tijdens het wereldcongres van Relais & Châteaux in Quebec, Canada. Op 4 februari werd dit ook op Château Neercanne gevierd. Na de volledige renovatie van het restaurant, was dit een mooi moment om hier bij stil te staan. Chef de cuisine Gilbert von Berg bereidde tijdens deze perslunch een 4-gangendiner voor 28 gasten.

Gilbert von Berg

In oktober 2017 vond er een chefswissel plaats bij Château Neercanne, waarbij Gilbert von Berg chef de cuisine werd en Hans Snijders na 37 jaar die functie overdroeg om executive chef te worden. SVH Meesterkok Hans Snijders (63) is sinds 1980 werkzaam als chef de cuisine van Restaurant Château Neercanne. Hans gaat voorlopig nog niet met pensioen, maar begint met een nieuwe functie als executive chef waarin hij de chefs de cuisine van het à-la-carte-restaurant Château Neercanne en lunchrestaurant l’Auberge aanstuurt. Gilbert von Berg (35) is sinds 2007 werkzaam in de keuken van Restaurant Château Neercanne.

Vernieuwd Restaurant Château Neercanne

Restaurant Château Neercanne
Foto: Etiënne van Sloun.

Het vernieuwde restaurant is ontworpen door Roelfien Vos. Een likje verf, nieuwe wandbekleding en gordijnen hebben het restaurant weer een frisse look gegeven. Peter Harkema, directeur/gastheer Château Neercanne, is zeer tevreden met het resultaat: 'Fris, verrassend, maar ook mooi chique, warm en stijlvol. Helemaal des Neercanne.' Tijdens de herinrichting bleef het restaurant, weliswaar in een andere setting, gewoon open. Het team van Château Neercanne verplaatste de keuken en de tafels namelijk naar de sfeervolle mergelgrotten tegenover het château.

Château Neercanne

Aan de rand van Maastricht en op de grens met België ligt het enige terrassenkasteel van Nederland; Château Neercanne. In het 17e-eeuwse kasteel bevindt zich het gerenommeerde Restaurant Château Neercanne. In de voormalige stallen is het lunchrestaurant l’Auberge (Bib Gourmand) gelegen. De locatie beschikt over diverse salons en mergelzalen voor feesten, recepties en vergaderingen (2-1.000 personen). De baroktuinen, wijngaard en groentetuin zijn verdeeld over 4 niveaus en beschermd door UNESCO. Château Neercanne maakt sinds 1984 deel uit van het Limburgse familiebedrijf Oostwegel Collection en is lid van Relais & Châteaux.