Vijf terrastrends die jouw terras in het zonnetje zetten

Vijf terrastrends die jouw terras in het zonnetje zetten
Lekker aanschuiven aan de hoge stamtafels bij Stadsbrouwerij Thoms, Rotterdam

Het is bijna niet te geloven, maar de eerste terrasweekenden hebben Nederland al aangedaan. Voor vele ondernemers een heuse 'wake up-call' om aan de slag te gaan met hun terras. Om je alvast op weg te helpen, hebben we een aantal trends voor het terrasmeubilair op een rijtje gezet.

Vijf terrastrends om jouw terras en de gasten in het zonnetje te zetten:

Social seating

‘Lekker aanschuiven met zijn allen’ is de gedachte achter social seating. Vooral in de steden fungeert een terras als een soort gemeenschappelijke achtertuin voor de stadsbewoners. Mensen gaan massaal naar buiten bij de eerste paar zonnestralen van de dag en zoeken elkaar op om in het zonnetje te kunnen genieten van een drankje, hapje en elkaars gezelschap. Dan is een tafel waar je met zijn allen aan kan zitten wel zo praktisch. Het ziet er ook nog eens heel gezellig uit, zo’n grote stamtafel in het midden van je terras.

Buiten is het nieuwe binnen

Ingedekte tafels bij restaurant Zuiver, Utrecht.
Ingedekte tafels bij restaurant Zuiver, Utrecht

De beleving van je restaurant meenemen naar het terras? Steeds meer terrasmeubilair heeft de uitstraling alsof het van binnen naar buiten is verhuisd. En dat komt ook jouw terras ten goede.

Door slim gebruik van bepaalde technieken zoals vlechtwerk en de kunstmatige nabootsing van natuurlijke materialen, ontstaat er een nieuwe lichting terrasmeubilair. Hiermee creëer je al snel een sfeervol terras zonder dat je bang hoeft te zijn dat het meubilair lijdt onder diverse weersomstandigheden.

Een goed voorbeeld hiervan is de ‘Michelle’ serie van Satelliet Meubelen welke is geïnspireerd op de bekende thonet stoel.

Elegance & comfort

Deze zomer mag het allemaal wat luxer en ruimtelijker. Om gasten zo lang mogelijk op je terras te houden wil je ze een comfortabel plekje aanbieden waar ze in alle rust kunnen genieten van een hapje en een drankje. Denk hierbij aan grote hoekbanken of mooie loungesets waar jouw gasten ultiem kunnen genieten van een mooie dag. Daarnaast ziet het er ook nog eens heel erg uitnodigend uit in de voorbijgang en kan het helpen bij het maken van een natuurlijke afscheiding op je terras. Kleed het nog wat aan met sierkussens in opvallende (bijvoorbeeld botanische) printjes en je terras is zomerklaar.

Natural rotan look bij brasserie LouLou, Cadzand
Natural rotan look bij brasserie LouLou, Cadzand

Natural looks

Op zoek naar een karakteristieke look voor je terras? Ga dan voor materialen zoals hout en staal. Ook de rotan look past ontzettend goed in dit plaatje. Rotan is terug van weggeweest en in een jasje van nu gegoten. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Twine’ uit de collectie van Satelliet Meubelen.

Combineer bovengenoemd meubilair met mooie groene planten of andere kleuraccenten op je terras en bied je gasten een comfortabele oase. Wist je trouwens dat het gebruik van groen en andere natuurlijke elementen in je interieur een positief effect heeft op het welzijn van je gasten? Test het zelf!

Een divers zitaanbod bij Nouveau Van Ham, Breda
Een divers zitaanbod bij Nouveau Van Ham, Breda

Ruimte in ruimte

Een gevarieerd aanbod onder één dak en dus voor ieder wat wils, maar wel ieder merk een eigen paar vierkante meter aan winkelruimte; dat is het ‘shop-in-shop’ principe. Je vraagt je misschien af wat dit met jouw terras te maken heeft, maar er zit een gedachte achter. Zoveel mensen en dus ook zoveel wensen. Als je je gasten van vroeg tot laat op je terras wil hebben, zal je in moeten spelen op de verschillende momenten van de dag en wensen van je gast.

Waar de een gezellig komt lunchen, komt de ander voor een snel pauzedrankje en weer een ander komt voor een uitgebreide borrel. Diverse momenten vragen om gevarieerd meubilair: hoge tafels voor happy hour, ingedekte tafels voor een intiem diner, lange banken voor een uitgebreide borrel, ga zo maar door. Op die manier kan de gast op geen enkel moment meer om je heen.

Meer tips, trends en inspiratie op terrasgebied? Bekijk onze terras-pagina!

Dit artikel is gesponsord door Satelliet.