Sodexo ziet flinke toename vegetarisch eten in bedrijfsrestaurants

Sodexo ziet flinke toename vegetarisch eten in bedrijfsrestaurants

Sodexo Nederland heeft het afgelopen jaar een flinke stijging gezien in de behoefte aan vegetarische gerechten. Ten opzichte van het jaar ervóór werden in 2018 19% meer vegetarische producten verkocht.

Sodexo zet dan ook volop in op deze trend. Zo introduceerde het bedrijf Veggie, een pop-up met trendy vegetarische gerechten, in samenwerking met Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër. Met Veggie biedt Sodexo in haar restaurants een gevarieerd en verrassend vegetarisch aanbod met groenten, granen, peulvruchten en noten als basis.

Meat Less Monday

Daarnaast zijn er ruim 120 bedrijfsrestaurants die de Meat Less Monday kennen, waarbij gasten elke maandag geënthousiasmeerd worden om een vegetarische keuze te maken. Zelfs in het banqueting assortiment biedt Sodexo, afhankelijk van de wensen en behoeften van klanten, een bijna 100% vegetarisch assortiment aan.

vegetarisch eten

Maaike Jager-Reijs, Director Food Platform bij Sodexo: 'Wij zien een enorme toename in de behoefte aan vegetarische gerechten. Het past in de trend dat steeds meer mensen een gezonde en duurzame levensstijl nastreven, met oog voor dier en natuur. En die trend ondersteunen we van harte. Onze food services medewerkers hebben een passie voor lekker eten en drinken en we hebben natuurlijk een enorm bereik via onze restaurants bij bedrijven, overheidslocaties, zorg- en onderwijsinstellingen. We willen daar laten zien hoe lekker, gezond en makkelijk vegetarisch eten kan zijn. Zelfs met elke week één dag zonder vlees maak je een positieve impact op mens, dier en milieu.'

Vega facts van Sodexo

  • De verkoop van vegetarische producten steeg afgelopen jaar met 19%.
  • Topfavoriet onder de vegetarische soepen is de bospaddenstoelensoep.
  • Hardlopers onder de vegetarische salades: de couscoussalade met feta en een poké bowl met tofu.
  • De verkoop van vleesvervangers steeg het afgelopen jaar met 4%.

Meest verkochte vegetarische broodjes

  1. Broodje met huisgemaakte hummus
  2. Belegd broodje met brie
  3. Baguette met geitenkaas

vegetarisch eten

Partner van de Nationale Week zonder Vlees

Net als vorig jaar is Sodexo van 11 t/m 17 maart partner van de Nationale Week zonder Vlees. Een initiatief van Isabel Boerdam om vegetarische gerechten te promoten waar 69 partners aan meedoen. Vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet. In ruim 300 restaurants zetten we deze week vegetarische gerechten in het zonnetje. Er doen ruim 50.000 mensen mee.

Sodexo

In Nederland verzorgt Sodexo met zo’n 4.000 medewerkers het volledige scala aan facilitaire diensten waaronder catering services voor het bedrijfsleven, industrie, overheidsdiensten, ziekenhuizen, zorginstellingen, hogescholen, universiteiten en offshore-installaties.