Nieuwe gm's Eden Hotel Amsterdam en Babylon Hotel Den Haag

Nieuwe gm's Eden Hotel Amsterdam en Babylon Hotel Den Haag
Jacques Ravoo en Rob Hemmes

Eden Hotel Amsterdam staat voortaan onder leiding van Rob Hemmes en Jacques Ravoo volgt Hemmes op in zijn voormalige functie als general manager van het Babylon Hotel Den Haag. Beide hotels behoren tot Eden Hotels een groep van dertien hotels.

Léon Dijkstra, algemeen directeur van Eden Hotels over deze nieuwe aanstellingen: ‘Rob Hemmes werkt al 17 jaar voor de groep en krijgt nu de verantwoordelijkheid over ons allereerste hotel en tevens het grootste hotel dat Eden heeft.’

Dijkstra vervolgt: ‘Met Jacques Ravoo krijgen we in het Babylon Hotel een echte hotelier binnen met veel ervaring op het zakelijk segment en daarnaast kent hij vanuit eerdere posities de Haagse hotelmarkt als de beste.’

Rob Hemmes

Rob Hemmes neemt als general manager van Eden Hotel Amsterdam het stokje over van Sebastiaan Rijgersma die gestart is als General Manager van Ibis Amsterdam Airport en Ibis Budget Amsterdam Airport.

Rob Hemmes is in 2002 begonnen in het City Hotel Groningen, dit begon als bijbaan en hij is daarna meegegroeid met het bedrijf. Middels een high potential traject heeft hij zich door de jaren heen kunnen ontwikkelen en is hij opgeklommen tot general manager binnen Eden Hotels.

Rob Hemmes: ‘Met inmiddels tien jaar ervaring als eindverantwoordelijke in diverse Eden Hotels achter de rug, van Rotterdam naar Amsterdam, naar Den Haag ga ik nu weer terug naar onze hoofdstad. Daar waar het allemaal is begonnen voor Eden Hotels in de huidige hoedanigheid en daar waar de heer Dijkstra senior in 1977 het hotel is gestart.’

Jacques Ravoo

Jacques Ravoo is 55 jaar en heeft ruim 20 jaar ervaring opgedaan in 4 en 5 sterren hotels in Den Haag. Hij heeft zijn kennis in de Haagse markt uitgebreid door lidmaatschappen bij KHN Den Haag (voorzitter), vereniging 3, 4, 5 sterren hotels (bestuurslid) en lid van Raad van Toezicht The Hague & Partners. Jacques Ravoo heeft een uitstap gemaakt naar Elysium om meer kennis op te doen van Food & Beverages en het werken in een grote organisatie.

Hij neemt nu de rol van gm van het Babylon Hotel over van Rob Hemmes.

Ravoo: ‘De komende twaalf maanden ga ik uitbreiden waar Rob Hemmes mee begonnen is. Eden Hotels brengt het familiegevoel over op de medewerkers. Vooral het nog meer uitbreiden van de persoonlijke service naar de gast toe en het verhogen van de dienstbaarheid naar de gasten en elkaar. Gasten moeten iedere keer weer verrast zijn door de service, het product en de aandacht die zij krijgen. Door het coachen en begeleiden van de medewerkers gaan we dit bereiken.’

Eden Hotel groep

Eden Hotels is een echt Nederlands familiebedrijf met nu dertien hotels. Eden zag het levenslicht in 1947 en maakte in naam haar come back in 2018 toen het zich losmaakte van Hampshire. De hotelgroep bestaat uit het American Hotel Amsterdam, The Lancaster Hotel Amsterdam, Eden Hotel Amsterdam, The Manor Amsterdam, City Hotel Hengelo, Crown Hotel Eindhoven, Holiday Inn Eindhoven, Babylon Hotel Den Haag, Designhotel Maastricht, City Hotel Groningen, Oranje Hotel Leeuwarden en het Savoy Hotel Rotterdam.

Het Theatre District Hotel heropent in mei 2019 haar deuren, compleet gerenoveerd en met een nieuwe naam: The ED Amsterdam.

In 2018 stond Eden Hotels/Hampshire met nog 63 vestigingen op nummer 7 in de Top 100 Grootste Bedrijven en Merken van Misset Horeca.