Amsterdam stijgt naar tweede plek op lijst populairste Europese zakenreissteden

Amsterdam stijgt naar tweede plek op lijst populairste Europese zakenreissteden

Londen was in 2018 de populairste stad in Europa voor Europese zakenreizigers, net als een jaar eerder. Ondanks de naderende Brexit, kon de hoofdstad zijn eerste plaats in de top vijf behouden. Amsterdam is geklommen van de derde naar de tweede plek.

Achter Londen en Amsterdam staat Wenen op plaats drie, gevolgd door Parijs en Zürich. Amsterdam heeft stuivertje gewisseld met Wenen op de lijst met populairste Europese steden onder zakenreizigers.

Daarmee lijkt voor de angst dat Amsterdam zakelijke gasten gaat verliezen aan steden als Wenen en Barcelona voorlopig volgens BDC nog ongegrond.

20182017
1LondenLonden
2AmsterdamWenen
3WenenAmsterdam
4ParijsZürich
5ZürichParijs
6BarcelonaBarcelona
7KopenhagenKopenhagen
8MadridMilaan
9MilaanMadrid
10FrankfurtFrankfurt

Zakenreizigers kiezen vooral New York

New York blijft de belangrijkste intercontinentale bestemming voor Europese zakenreizigers, gevolgd door Shanghai en Singapore. Vijf van de tien populairste intercontinentale bestemmingen liggen in de Verenigde Staten. 

In de top 10 staan ook twee Chinese steden: Shanghai en Peking. Dat komt door de sterke economische betrekkingen met China, Europa’s op een na grootste handelspartner na de VS.

Het Verenigd Koninkrijk blijft het populairste land voor Europese zakenreizigers in 2018, gevolgd door Duitsland en Spanje. De Verenigde Staten, China en India blijven de meest bezochte intercontinentale bestemmingen. Ook dit komt door de sterke handelsbetrekkingen van Europa met China en India.