Michelin Main Cities of Europe: nieuw driesterrenrestaurant, Noma weer op twee

Michelin Main Cities of Europe: nieuw driesterrenrestaurant, Noma weer op twee

Er staat één nieuw restaurant met drie sterren in de nieuwste Michelingids: Main Cities of Europe 2019. Zeven restaurants krijgen hun tweede ster, 44 hun eerste en 28 restaurants krijgen voor een goede prijs-kwaliteitverhouding een Bib Gourmand van Michelin.

Restaurant Amador in Wenen (Oostenrijk) is beloond met haar derde Michelinster. Dit staat in de nieuwste gids Michelin Main Cities of Europe 2019 die deze week gepresenteerd is. IJsland en Kroatië staan voor het eerst in de gids. Het ‘nieuwe’ Noma in Kopenhagen heeft weer twee sterren achter haar naam staan. Noma heropende in december 2017 haar deuren op een nieuwe locatie. Het restaurant van chef René Redzepi kreeg vorig jaar nog geen sterrenstatus van Michelin. Noma werd eerder vier keer verkozen tot beste restaurant van de wereld. 

Nieuwe twee sterren in de gids:

La Paix, Brusel, België
Noma, Kopenhagen, Denemarken
Cocina Hermanos Torres, Barcelona, Spanje
Gastrologik, Stockholm, Zweden
Pavillon, Zurich, Zwitserland
Core by Clare Smyth, London, UK
Kitchen Table at Bubbledogs, UK

Kroatie – nieuwkomer in de gids – is opgenomen met twee Michelinster restaurants: Noel in Zagreb (nieuw) en 360 in Dubrovnik. Zagreb krijgt ook twee nieuwe Bib Gourmand restaurants: Agava en Tač.

IJsland staat met een nieuw Bib Gourmand restaurant in de gids: Skal in Reykjavik. In Boedapes, Hongarije, noteert Michelin twee nieuwe restaurants met hun eerste ster: Babel en Stand.

Michelinsterren 2019

Amador Wenen

Amador in Wenen, heeft onder chef-kok Juan Amador drie sterren gekregen. Dit restaurant kreeg in 2017 haar tweede ster en is nu toegetreden tot de exclusieve driesterrenfamilie.

Wenen heeft ook een nieuw een-sterrenrestaurant: Aend. Dit restaurant heeft minder dan een jaar na het openen een ster gekregen, wat getuigt van de ambitie en drive van het team. ‘Gerechten hebben alleen de beste seizoensgebonden ingrediënten en zijn visueel aantrekkelijk met gedurfde, pittige smaken,’ aldus Michelin over Aend.

Gwendal Poullennec, International Director van Michelin: ‘De Main Cities Guide behandelt 38 steden in 22 landen en beveelt meer dan 1.900 restaurants aan. We zijn heel blij dat de steden Reykjavik in IJsland en Zagreb en Dubrovnik in Kroatië aan deze editie zijn toegevoegd, waardoor we nog meer keuze hebben voor onze lezers in heel Europa.’

Michelin Gids Main Cities of Europe 2019

38 steden
22 landen

*** restaurants – 23
1 nieuw

** restaurants - 92
7 nieuw

* restaurants – 382
44 nieuw

Bib Gourmands – 271
28 nieuw

>> Meer over Michelin