Nieuwe general manager voor Kimpton De Witt hotel Amsterdam

Nieuwe general manager voor Kimpton De Witt hotel Amsterdam

Bart van de Brug is de nieuwe general manager van Kimpton De Witt hotel in Amsterdam. Hij neemt hiermee de functie van Mike Robinson over, die nu general manager van het nog te openen Kimpton hotel in Barcelona is.

Bart van de Brug treedt per 15 april in dienst. Van de Brug startte na het afronden van de hotelschool in Leeuwarden zijn carrière bij het Sheraton Amsterdam Airport Hotel en bekleedde in de daarop volgende jaren diverse posities bij Sheraton en Westin.

Hij speelde een grote rol in de rebranding van The Westin Rotterdam, naar het zelfstandige The Manhattan Hotel Rotterdam waar hij in februari 2014 werd aangesteld als general manager.

Onder zijn leiding sloot het hotel zich in 2015 aan bij Marriott International en werd volledig gerenoveerd om vervolgens verder te gaan onder de naam Rotterdam Marriott Hotel.

Van de Brug over zijn aanstelling: ‘Ik kijk er met enorm veel plezier en enthousiasme naar uit om mij aan te sluiten bij het team van Kimpton de Witt Hotel. Kimpton is een prachtig hotelmerk met veel potentie in de dynamisch stad Amsterdam. Ik ben heel blij een bijdrage te kunnen gaan leveren aan de mooie ambities van dit hotel.’

Bart van de burg

Over Kimpton De Witt

Kimpton De Witt opende haar deuren op  22 mei 2017 en is gevestigd in de wijk Paleiskwartier in Amterdam, op steenworp afstand van het Centraal Station. Het hotel beschikt over 274 kamers, waaronder 15 unieke kamers en suites in drie originele gebouwen uit de Nederlandse Gouden Eeuw, waarvan enkele met privéterras. Een van de karakteristieke suites is bekend als ‘Little House’ en beslaat drie verdiepingen van het huis waar toneelschrijver P.C. Hooft opgroeide.

Nieuwe cocktailbar voor het hotel

De Britse cocktailbar Super Lyan verhuist op 18 april van Londen naar Amsterdam, naar de Nieuwezijds Voorburgwal nummer 3. Bar Super Lyan gaat House Bar van hotel Kimpton de Witt vervangen. Thomas Datema blijft achter de bar staan.
Super Lyan is van Ryan Chetiyawardan, de beste bartender van de wereld in 2015. Maar omdat niemand zijn naam goed kan uitspreken of onthouden staat hij bekend als Mr Lyan. Super Lyan Amsterdam gaat op 18 april 2019 open op de locatie van de voormalige House Bar van het Kimpton de Witt hotel (voorheen Crowne Plaza) van IHG.

De bar serveert vanaf de namiddag eten en drinken aan ongeveer 65 mensen. Overdag kunnen gasten terecht in de Super Lyan’s courtyard; zo is Super Lyan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend.