Sneak preview: kleurrijk nhow Hotel Londen

Sneak preview: kleurrijk nhow Hotel Londen
Een video in het bericht, en meer foto's eronder.

Londen krijgt - net als Amsterdam - een nhow hotel. Kleurrijk, met Henry de robot-butler en een Big Ben-raket. We geven je vast een sneak preview.

Het nieuwe hotel, dat volgens de planning in de nazomer van 2019 zijn deuren opent telt 190 kamers, waarvan de Royal Garden Suite dat zich op de bovenste verdieping van het hotel bevindt, de meest exclusieve is.

Het nhow hotel Londen ligt aan 250 City Road, op de grens met het Shoreditch, dichtbij Londens levendigste buurten. nhow London is het eerste nhow hotel dat in het Verenigd Koninkrijk zijn deuren opent.

Nhow Londen

‘Aangezien Londen een van de meest energieke en vooruitstrevende steden ter wereld is, moesten wij de creatieve energie van de stad zien te evenaren om reuring te veroorzaken, ook op het gebied van kunstmatige intelligentie. Kunstmatige intelligentie lijkt alom aanwezig te zijn en iedereen heeft het over robots. We hebben besloten een robot in te zetten: Henry. We zullen hem als verrassend element tijdens onze guest relations services inzetten,’ zegt Maarten Markus over het besluit om fors te investeren in ongewone design elementen.

De NH-hotelketen heeft Project Orange de opdracht gegeven om het hotel vorm te geven.

Kleurrijke texturen in kamers worden afgezet tegen hedendaagse kunst en laten daarmee een onvergetelijke versie van Londen zien. Punk komt zij aan zij te staan met hightech, en graffiti met onconventionele portretten van vroegere vorsten.

De gedurfde en frisse inrichting van het hotel is geïnspireerd door traditionele Britse iconen, zoals het Britse koningshuis, de metro en andere herkenningspunten van Londen. Alle ruimtes krijgen een onconventionele, eigentijdse draai, met een aantal bijzonderheden, zoals een 'Big Ben'-raket in de lobby, tafels met rijmen in Cockneydialect en grote klokvormige lampen, een herinnering aan de beroemde kerkklokken van de stad.

Na de opening in Londen telt het nhow merk vijf hotels in: Berlijn, Milaan, Rotterdam en het recent geopende nhow Marseille. De opening van nhow Amsterdam RAI staat gepland voor het eerste kwartaal in 2020.

Dit wordt gevolgd door nhow Brussel in hetzelfde jaar. In 2021 zal het 375 kamers tellende nhow Frankfurt, het tweede nhow hotel in Duitsland, zijn deuren openen. Verder staan er de komende drie jaar nhow hotels in Rome, Santiago de Chile en Lima op de planning.