Spaans chefs-paar van huiskamerrestaurant Cuarto OCHO breidt uit

Spaans chefs-paar van huiskamerrestaurant Cuarto OCHO breidt uit

Adriana Urdanoz Gomez en Miguel Ejarque Bou, geschoold aan de beste gastronomische opleiding in Spanje, gingen een jaar geleden aan de slag in een huiskamerrestaurant in Willemstad. Een jaar later is Cuarto OCHO een begrip en is het team uitgebreid met chef-kok en sommelier Oriol Sardà.

Ze kregen een jaar geleden van eigenaar Eduard Bos de vrije hand om hun talent en visie op Spaans hogeschool-koken te ontplooien. Een jaar later is Cuarto OCHO een begrip in de regio en is het Spaanse team uitgebreid met chef-kok en sommelier Oriol Sardà (34). De Spaanse roots verhullen niet dat er met internationale ambitie wordt gekookt. Het drietal wil met hun signature tapa’s en sharing-gerechten én wijnkeuze ook de rest van Nederland en België verleiden en bootjesmensen aansporen om ervoor om te varen naar het havenstadje aan het Hollands Diep.

Spaanse filosofie

Cuarto OCHONa een eerste succesvol seizoen kwamen Adriana en Miquel na een vakantieperiode terug met vriend en collega Oriol, met wie ze eerder samenwerkten in Spanje. Sindsdien heeft ‘hun’ Spaanse keuken in deze regio een vlucht genomen. Cuarto OCHO wil zich onderscheiden als een ‘alledaags’ Spaans restaurant met originele tapa’s en (vegetarische) gerechten met de allerbeste ingrediënten. Die zijn niet persé uit Spanje afkomstig; ‘duurzaam koken’ is ook een ambitie. Groente en vlees komt zo mogelijk van lokale producenten, specifieke vis- en vleessoorten worden besteld bij Nederlandse, Spaanse en zelfs Franse topleveranciers op hun gebied. Wél typisch Spaans is de filosofie van ‘delen’; met elkaar van een gerecht proeven, genieten en becommentariëren. Het menu en de uitstraling van de restobar zijn hier volledig op ingericht.

Cuarto OCHO, de Achtste Kamer, heeft 42 plaatsen binnen en nog eens datzelfde aantal op het terras. De restobar maakt deel uit van Hotel Trusten (met zeven kamers).