Beyond Meat gaat vegaburgers in Nederland maken

Beyond Meat gaat vegaburgers in Nederland maken

De Amerikaanse fabrikant van plantaardige vleesvervangers Beyond Meat gaat een fabriek in Nederland bouwen. Dat doet het bedrijf in samenwerking met Zandbergen World's Finest Meat, dat nu al distributeur is van het Amerikaanse merk.

Begin volgend jaar moeten de eerste vegetarische hamburgers van de band rollen in Zoeterwoude. De fabriek levert nieuwe banen op, maar hoeveel dat er zijn kunnen de twee bedrijven nog niet zeggen.

Beyond Meat wil met de productie in Europa de CO2-voetafdruk van het bedrijf verkleinen, doordat transport vanuit de VS niet meer nodig is. Ook kan de onderneming zijn producten sneller leveren in Europa.

De burgers van Beyond Meat moeten qua smaak en textuur lijken op vlees hoewel ze van plantaardige producten zijn gemaakt. Ook in de horeca zijn de vegaburgers te krijgen.

Thrill Grill van Robert Kranenborg

Beyond Meat ging in de Nederlandse horeca als eerste een samenwerking aan met hamburgerketen Thrill Grill van topkok Robert Kranenborg. Het was de eerste, op planten gebaseerde burger die eruit ziet, bakt en smaakt als vlees. Daarnaast is de burger volledig vrij van soja en gluten en bevat deze meer proteïne dan vlees.

Beyond Meat is het resultaat van tien jaar onderzoek en productontwikkeling aan de universiteit van Missouri. De kleur is lichtroze als vlees, de textuur stevig en vlezig.