LFE nieuwe wijnleverancier Aeon Plaza Hotels

LFE nieuwe wijnleverancier Aeon Plaza Hotels
Vlnr: Vincent Ruiter ( Finance Manager Aeon Plaza Hotels ), Erik Delmee ( Business Unit Manager Out of Home LFE ), Maikel Stabij ( Managing Director Aeon Plaza Hotels ). Joep de Man ( National Account Manager Out of Home LFE )

Wijnimporteur LFE is een samenwerking aangegaan met Aeon Plaza Hotels, eigenaar van drie hotels in Amsterdam; Hotel Die Port van Cleve, Dutch Design Hotel Artemis en Zero Energy Hotel Breeze.

Met de ambitie om in de horeca te groeien, vond wijnimporteur LFE in de Nederlandse hotelgroep Aeon Plaza Hotels een passende en krachtige partner. Zo troffen zij elkaar op het vlak van duurzaamheid, dat bij beide bedrijven hoog op de agenda staat. LFE levert de hotelgroep een aantrekkelijk assortiment onderscheidende en duurzame wijnen, waarvan de meeste Terra Vitis of biologisch gecertificeerd zijn.

Wijnkaart

Voor ieder hotel werd in samenspraak met de restaurantmanagers een eigen wijnkaart opgesteld van wijnen met een verhaal, gemaakt vanuit passie met respect voor mens en milieu, waarvan vele gemaakt en gebotteld door moederbedrijf Castel, Frankrijks grootste wijnproducent en eigenaar van meer dan 20 gerenommeerde chateaux en domaines.

Wijnmagnaat Pierre Castel kan nog het beste worden omschreven als de Freddy Heineken van Frankrijk. Zijn imperium staat qua volume in de top-5 wereldwijd. Maar Castel Group, het bedrijf dat de 90-jarige ondernemer bijna zeventig jaar geleden met zijn broers en zussen oprichtte, gaat in de basis nog steeds om de kunst van het wijn maken en kent nog de charme van een ‘klein’ familiebedrijf. Het gevoel van de grote multinational verdwijnt dan ook als sneeuw voor de zon als je één van zijn châteaus in de Bordeaux bezoekt. Lees verder.

Over LFE

LFE helpen klanten om een maximaal rendement te halen uit hun wijnassortiment. Met een wereldwijd netwerk van wijnproducenten, een  logistieke infrastructuur en  marktkennis als basis, brengen ze leven in hun wijnschap of wijnkaart. Samen met de klant zoeken ze naar creatieve manieren om hun klanten te verleiden, verrassen en activeren.