Duitse award voor chef Francois Geurds

Duitse award voor chef Francois Geurds

De Nederlandse tweesterrenchef Francois Geurds is in Duitsland uitgeroepen tot chef van het jaar. Dit gebeurde tijdens de Fine Food Days in Keulen.

Francois Geurds krijgt de prijs omdat hij volgens de organisatie de innovator is van het Europese experimentele koken. Rotterdam en Keulen zijn zustersteden van elkaar.

Geurds nam de prijs persoonlijk in ontvangst in Keulen op 8 september. Op dezelfde avond hebben de organisatoren de beste jonge chef en de beste jonge chef award toegekend.

‘François Geurds is ongetwijfeld een van de meest spannende koks in de Europese voedselscene’, benadrukt gastro-journalist en cultureel antropoloog Johannes J. Arens, coördinator van de Fine Food Days Keulen.

Francois Geurds gerecht

Arens vervolgt: ’Zijn twee restaurants weerspiegelen het stedelijke en experimentele karakter van de stad Rotterdam. Ze getuigen van de rijke Nederlandse culturele geschiedenis en vertegenwoordigen toch de keuken van de toekomst.’

‘François Geurds runt de restaurants FG (twee sterren) en FG Food Labs (één ster) in Rotterdam en is een voorbeeld van de innovatieve kracht van de Nederlandse topgastronomie. Hoewel de zaken van Geurds relatief prijzig zijn, worden zijn restaurants, net als zijn keuken, gekenmerkt door een typisch Nederlandse informaliteit.’