Kookwedstrijd van Rational: Generational Flavours

Kookwedstrijd van Rational: Generational Flavours
Thijs Meliefste

Rational Nederland start een nieuwe wedstrijd voor studenten van koksopleidingen in Nederland. Het draait in deze wedstrijd om de smaak van de jonge garde. De finale vindt plaats op de Horecava in januari 2020. Chef Thijs Meliefste zit in de jury net als rapper Fjeze Fur.

De opdracht is eenvoudig; stel een team samen van drie leerlingen van hetzelfde niveau, bedenk en maak drie gerechtjes die de smaak van het team vertegenwoordigen en stuur deze in.

In de eerste ronde is een foto met een beschrijving van het gerecht voldoende. Tijdens de halve finale worden de gerechten ook daadwerkelijk gemaakt voor een jury. De teams die overblijven gaan naar de finale die plaatsvindt tijdens de Horecava 2020 in Amsterdam.

Wat kook je als je familie of vrienden komen en je indruk wil maken?”

Wedstrijdvoorwaarden Generational Flavours

Deelnemers aan Generational Flavours volgen een koksopleiding in Nederland op mbo-niveau, zijn tussen de 16 en 22 jaar, hebben een passie voor koken.

Inschrijven kan in drie categorieën: niveau 2, niveau 3 en niveau 4. Ook de jurering zal met deze niveaus rekening houden. Er komt dan ook voor elk niveau een winnend team uit de bus. De school achter het team wat het beste heeft gepresteerd ten opzichte van het niveau wint de hoofdprijs, een Rational VarioCookingCenter t.w.v. € 13.900,-. Voor de individuele winnaars ligt er een ‘smakelijk’ prijzenpakket klaar en natuurlijk de roem.

De jury

  • Thijs Meliefste van restaurant Meliefste (Gault&Millau 17/20),
  • Fjeze Fur – rapper, instagrammer en kookgek
  • René Staartjes, voormalig Bib Gourmand chef-kok en werkzaam als kooktechnisch adviseur voor Rational.

Partners die de wedstrijd een warm hart toedragen zijn: Vanilla Venture, Natuurlijk Vers, Meiko, Bresc, Meindersma, Yama Food, Nice to Meat en Rational. 

Insturen van de gerechten kan tot en met 20 oktober 2019.

Video jurylid Thijs Meliefste: