Fletcher gaat events organiseren buiten eigen hotels

Fletcher gaat events organiseren buiten eigen hotels

Fletcher Events, onderdeel van Fletcher Hotels, wil grote events gaan organiseren buiten de eigen hotels. Fletcher Events organiseert al vijf jaar muziekevenementen in de eigen hotels - zoals QMusic the Party - maar gaat nu ook externe locaties werven.

Voor deze uitbreiding heeft de hotelgroep met 99 hotels ‘Fletcher Live op Locatie’ in het leven geroepen. Locaties die Fletcher zoekt moeten een minimale capaciteit hebben van 700 bezoekers. Fletcher Events levert zelf de techniek, de zaalaankleding, ondersteunend personeel en de volledige marketing van het event.

Fletcher Events organiseert al ruim 5 jaar vele muziekevenementen in de Fletcher hotels door het gehele land. Evenementen met artiesten uiteenlopend van Rob de Nijs, Ruth Jacott en Edwin Evers Band tot Glennis Grace.

Daarnaast worden er verschillende tribute- en feestavonden georganiseerd zoals: ABBA Tribute, Elvis Tribute, The Beatles Revival, 40UP, Queen Forever, Walkman vs. Discman en Qmusic the Party.

Fletcher Events

Fletcher Events is in 2014 opgericht en goed voor de organisatie van meer dan 120 evenementen op jaarbasis. Fletcher Events bestaat uit een team medewerkers op het hoofdkantoor en ruim 20 collega’s die zich in de weekenden op locatie inzetten.

Van jazz tot pop en van klassiek tot happy hardcore. Niets wordt uitgesloten in de banqueting- en feestzalen van de hotels waar jaarlijks tienduizenden bezoekers de evenementen bezoeken.

Met de eventuele combinatie van een overnachting en diner wordt een grote doelgroep aangesproken die met partner, familie of vriendengroep op pad gaan.

Naar 100 hotels in 2019

Fletcher staat met een omzet van dik 200 miljoen op nummer 9 in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven en merken in de branche. In 2018 was de keten al flink op overnamepad en naar verwachting gaat de teller over de 100 hotels heen in 2019. In plaats van een hotelletje per keer, kocht Fletcher in maart 2018 in één keer vijf hotels van Eden Hotels en in oktober 2018 vier van Bilderberg, waaronder Klein Zwitserland inclusief sterrestaurant De Kromme Dissel.

Begin 2019 zijn al drie Golden Tulips, drie City Resort Hotels en een Fitland XL overgenomen.

>> Omzet Fletcher: €203 miljoen (€171 mln) ↑18,7%

In 2018 stond er €25 miljoen op de balans voor overnames en investeringen. Voor 2019 heeft Fletcher €35 miljoen in de boeken staan voor overnames, aankoop van onroerend goed en opknappen van bestaande hotels. Ceo Rob Hermans voorspelt minimaal tien nieuwe vestigingen dit jaar – waarvan inmiddels al acht gerealiseerd zijn.

‘We gaan over de 100 hotels heen in 2019!’, juicht hij in de Top 100 uitgave, waarmee een lang geuite voorspelling uitkomt. ‘2018 is in alle opzichte een geweldig jaar geworden voor Fletcher Hotels’, glundert Hermans. ‘Vrijwel alle doelstellingen zijn gehaald, we zijn weer een stuk groter geworden en we doen alles weer een beetje beter.’