Hotel De Kamperduinen van Amadore gaat dik jaar na brand weer open

Hotel De Kamperduinen van Amadore gaat dik jaar na brand weer open

Viersterrenhotel De Kamperduinen in Zeeland gaat in december weer open. Het hotel van Amadore van Jerry van Zuijlen kreeg in oktober 2018 te maken met een brand. De schade bleek zo groot dat het hotel volledig onder handen genomen werd.

Amadore heeft vier hotels in haar portfolio, waarvan Kamperduinen er een is. Daarnaast heeft Jerry van Zuijlen nog Arion in Vlissingen, Stadshotel Goes en Hotel Arneville in Middelburg. Ook behoren er negen cafés en restaurants tot de Amadore groep.

Hotel De Kamperduinen

In eerste instantie dacht Van Zuijlen van Amadore snel na de brand vorig jaar weer gasten te kunnen ontvangen in Kamperland, maar de schade bleek groter. PZC meldt dat specialisten constateerden dat het vuur niet alleen in de verloren gegane wellness- en restaurantruimte zijn sporen heeft nagelaten. ‘Roetdeeltjes hadden zich via de ventilatiekanalen over het hele hotel verspreid, dus de afgelopen tijd zijn alle plafonds er uitgehaald en is iedere buis gereinigd of vernieuwd.’ De koolstofneerslag bleek zich op meer lastige plaatsen te hebben verzameld. Zo moest een deel van de bakstenen buitenmuur afgebikt worden omdat het roet zich achter de stenen had opgehoopt.

In het hotel in Kamperland is inmiddels ook een nieuwe wellness gebouwd – A Thermen - en een nieuw restaurant. Gelukkig raakte niemand gewond bij de brand, maar er stonden wel 180 gasten op straat.

Voor de realisatie van de nieuwe thermen heeft Van Zuijlen architect Ferry Tabeling om zijn inbreng gevraagd. ‘In het creatieve proces waren de uitgangspunten dat deze A Thermen vernieuwend, bijzonder en uniek moest zijn’, aldus de eigenaar. ‘Je herkent Aziatische invloeden in de rustieke tuin, een echte oase van rust. De variëteit aan sauna’s is groot en het complex is zo opgezet dat je in ieder seizoen kunt genieten.’

Er komen 2 luxe restaurants. Vers en puur zullen hier centraal staan. Eén van de bekende chef-koks van de Amadore groep zal de keuken wederom opstarten. Er komt een aantal ‘drijvende’ terrassen met vuurtafel.

Van Zuijlen heeft de dagelijkse leiding van zijn Amadore overgedragen aan Cristina Elenbaas. ‘zodat ik het vizier kan richten op de nieuwe plannen én natuurlijk op het ondersteunen van Cristina.’

Van Zuijlen kreeg in 2015 de Personality Award van de Top 100 van Grootste Bedrijven en Merken van Misset Horeca.

Over Jerry van Zuijlen

Van Zuijlen opende in 1983 zijn eerste zaak, een midgetgolfbaan waar men pannenkoeken kon eten. Dit na te hebben gewerkt als DJ, barman én banketbakker. Twaalf jaar later opende hij op de boulevard van Vlissingen zijn eerste restaurant, waarna zijn imperium gestaag groeide. ‘Ik weet heel goed waar ik begonnen ben. Maar ik weet ook wat de gast verwacht’, zei hij in een eerder interview met Misset Horeca.