Paul Meuldijk van Café de Biet: GastvrijheidsTopper 2019

Paul Meuldijk van Café de Biet: GastvrijheidsTopper 2019

Paul Meuldijk - werkzaam bij Café de Biet in Zierikzee - is gekroond tot GastvrijheidsTopper 2019. De prijs werd maandag 28 oktober voor de eerste keer toegekend door FNV Horeca. Het doel: medewerkers die uitblinken in het vak in het zonnetje zetten.

Paul Meuldijk was samen met Richard van Nobelen (Nederzandt in Noordwijk) en Petra Dijkstra (Meneer Jan van Ellis Hetebrij in Zwolle) genomineerd voor de titel.

‘Gasten van begin tot het eind het gevoel meegeven dat ze ertoe doen. Dat is wat gastvrijheid betekent voor mij,’ aldus de 49-jarige Paul Meuldijk uit Zierikzee. ‘Ik wil mijn gasten het gevoel geven dat ze onderdeel zijn van de huiskamer van de samenleving.’

De Gekroonde Suikerbiet

Meuldijk werkt bij café De Gekroonde Suikerbiet in Zierikzee, ook wel De Biet, een café dat in 2017 de Café Top 100 op haar naam schreef.

Uit alle inzendingen werden door de vakjury drie finalisten gekozen. De andere genomineerden waren Richard van Nobelen en Petra Dijkstra. Tijdens de GastvrijheidsTOP konden de aanwezigen stemmen op hun favoriet.

Op dezelfde dag werd nog een andere gastvrijheidstopper bekroond: Tim Wellenberg van Hanninkshof uit Enschede won die dag de Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019.