Het interieur eert de geschiedenis van het zeventiende-eeuwse gebouw, met een knipoog naar de nabijgelegen Sint-Janskerk. Het pand van zo’n negentig meter diep bestaat uit vier ruimtes, met plek voor tweehonderd gasten binnen en honderd buiten. Eye catcher is het glazen dak en zes grote glas in lood ramen, met afbeeldingen van kunstenares Heleen Verhoeven. De ramen zijn een verwijzing naar de glas in lood ramen van de Goudse Sint-Janskerk die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. Ook de bogen van het zeventiende-eeuwse pand komen overal in het decor terug, gecombineerd met glas, staal en hout.
Lokale helden
Bij Gouds Glas kunnen gasten genieten van gerechten voor een zachte prijs. Voor 34,50 euro per persoon krijg je een uitgebreid driegangenmenu, bereid met producten uit de regio. Zo staat staat een mix van Nederlandse en mediterrane gerechten op het menu waarbij, seizoensgroenten, vlees en vis de hoofdrol spelen. Ook typische Goudse producten staan op de kaart, zoals streekkaas van De Oudwijker uit Lopik, stroopwafels van Kamphuisen en ambachtelijk bier van Brouwerij de Molen.
Vier verschillende ruimtes
Naast een brasserie, een grote eetzaal en een wijnbar heeft Gouds Glas een verwarmd en geheel overdekt terras. Buiten is er een juice bar die in de winter kan worden omgetoverd tot een stand met koek-en-zopie. Het assortiment in de wijnbar bestaat uit zo’n 150 wijnen, waarvan er tien rode en tien witte flessen open staan om per glas te proberen. Door de verschillende ruimtes is er bij Gouds Glas genoeg gelegenheid voor een proeverij, receptie, besloten (bedrijfs)feest of bruiloft.