Nieuw hotel Utrecht City Concepts na week alweer dicht om vergunning

Nieuw hotel Utrecht City Concepts na week alweer dicht om vergunning

Het nieuwste hotel van Utrecht City Concepts is door de gemeente na een week alweer gesloten. Bij de vergunningsaanvraag was iets misgegaan. Boutique hotel The Hunfeld hoopt nu begin 2020 alsnog open te kunnen met de juiste vergunningen.

De vergunning voor The Hunfeld blijkt niet op orde te zijn, meldt De Utrechtse Internet Courant (DUIC). ‘In de golf van alle vergunningen en gemeentelijke aanvragen is er in plaats van een aanvraag voor een Gebruiksvergunning een Melding van Ingebruikname gemaakt’, aldus Judith van der Borch tot Verwolde van Utrecht City Concepts, het bedrijf achter het hotel.

The Hunfeld zou aan alle veiligheidseisen voldoen, maar de vergunningen moeten eerst op orde zijn. De juiste aanvraag is inmiddels ingediend en het hotel verwacht in januari 2020 weer te kunnen openen.

'Voor het team van The Hunfeld is het even slikken’, zegt Van der Borch tegen DUIC. ‘Zeker na de succesvolle eerste week die gevuld was met dolenthousiaste gasten.’ De boekingen van het hotel worden zoveel mogelijk overgeplaatst naar een van de zusterhotels van Utrecht City Concepts.

The Hunfeld zit op Mariaplaats 4, een groen plein in het centrum van Utrecht. Rond 1895 vestigde zich in dit pand een herenkledingwinkel onder de naam: Magazijn De Dom. The Hunfeld is vernoemd naar één van de toenmalige eigenaren.

On-Utrechts hip

De eigenaren van het hotel spreken van een stoer design: 'Stoffen van toen zijn terug te vinden in de op maat gemaakte meubels en de kunstwerken aan de muur.’

'Utrecht heeft inmiddels een divers aanbod aan hotels. Maar de stad miste tot vandaag een hip designhotel, zoals je die in populaire, opkomende wijken van Londen, Berlijn of New York wel vindt. The Hunfeld is alles behalve een doorsnee hotel, het is stoer en on-Utrechts hip.’

Het hotel telt 30 hotelkamers en 5 appartementen. De suites hebben allen een erker met uitzicht op de Domtoren.

The Hunfeld is onderdeel van het bedrijf Utrecht City Concepts. Dat bedrijf is bekend van hotels als Court Hotel, Mother Goose, Eye Hotel, Malie Hotel en Hotel26. Recent opende het al Hotel Beijers in een voormalige antiekhandel. Op de rol staan nog een hotel in het oude popcomplex Tivoli aan de Oudegracht.

Utrecht City Concepts staat met een omzet van 15 miljoen euro over 2018 op plek 87 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.