Soenil Bahadoer is Chef van het Jaar GaultMillau 2020

Soenil Bahadoer is Chef van het Jaar GaultMillau 2020
Soenil Bahadoer is een van de chefs die kookt tijdens het benefietdiner.

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is verkozen tot Chef van het Jaar door GaultMillau 2020. 'Hij heeft alle offers gebracht die nodig waren om te staan waar hij nu staat', meldt de jury over deze tweesterrenchef.

'Een Chef van het Jaar is meer dan iemand die formidabel kan koken. Het is een persoon die groter is dan zijn restaurant', vervolgt de jury van Gault&Millau. 'Het is een flamboyante sterke persoonlijkheid met het hart op de juiste plaats die velen inspireert, een rolmodel is voor zijn team en voor wie het restaurant zijn levenswerk is. In 1995 begonnen en nog geen 12 jaar later nam hij in 2007 het restaurant over. Hij heeft alle offers gebracht die nodig waren om te staan waar hij nu staat.

Bahadoer nadien tegenover Misset Horeca: 'Ik had deze titel nog op mijn bucketlist', vertelt hij met een grote glimlach. 'Echt wow! Ik ben met niets begonnen en heb mezelf langzaam omhoog gewerkt. Jeetje. Ik ben de vijftig gepasseerd, ik houd van koken en heb elke dag alles geven. Dit is een prachtige beloning. Ik wil mijn rechterhand ook bedanken, Gijs Hoevenaars, maar ook mijn moeder. Zij is mijn grote trots. We gaan dit zeker met het team vieren.'

De jury over Bahadoer: 'Hij is veeleisend voor zijn team en voor zichzelf wat hem eeuwig respect van zijn mensen oplevert. Hij kookt klassieke Franse gerechten en ontwikkelde een eigen vormentaal waar zijn roots een unieke rol in spelen. Hij integreert Surinaamse en Hindoestaanse kruiden, specerijen en ingrediënten in zijn gerechten en maakt het tot een harmonieus en uniek geheel. Ere wie ere toekomt: Soenil Bahadoer is meer dan ooit een van de bepalende figuren aan de top van de gastronomie in Nederland.'

Opofferen

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen komt van ver.‘Ik heb veel moeten opofferen, zat soms met tranen in m’n ogen in de zaak omdat ik niet wist hoe ik m’n personeel moest betalen. maar het is het allemaal wél waard geweest', zo vertelde hij eerder aan Misset Horeca in een uitgebreid interview.