Door de week is hun nieuwe bedrijf, Willams Canteen, vanaf 8 uur ’s ochtends geopend. Gasten kunnen er ontbijten, lunchen, borrelen en dineren.
De nieuwe zaak is eigendom van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie – ook de ondernemers achter Supermercado. Chef-kok Jip Boon van restaurant Dertien runt de keuken. Riekwel is tevens medeorganisator van het festival Oranje Bitter in Rotterdam en mede-oprichter van horecabedrijf Weena.
Williams Canteen Rotterdam
Willams Canteen zit in de William Boothlaan om de hoek van de Witte de Withstraat in Rotterdam.
De zaak biedt niet alleen een dinerkaart en wijnen, de gast kan er ook uitgebreid ontbijten, lunchen of borrelen. De zaak verandert met de dag en behoeftes van de gasten mee.
De naam Williams Canteen verwijst naar de straat waar de zaak zich bevindt – de William Boothlaan. Hij is oprichter van het Leger des Heils. Riekwel: ‘De stijlvolle kantine moet namelijk een nieuw toevluchtsoord worden voor iedereen: buurtbewoners, expats en toeristen.’
Het interieur is een knipoog naar de jaren '30 met een rauw Rotterdams randje en zorgt ervoor dat elk type gast zich op zijn gemak voelt. Messing details, onafgewerkte muren, lambrisering van walnotenhout, een bar met roze marmeren blad en een platenspeler waar je zelf vinyl kunt draaien.
ma t/m dond 8:00 tot 0:00 uur
vrijdag 8:00 tot 1.00
zaterdag 9:00 tot 1:00
zondag 9:00 tot 0:00
‘We hebben enorm veel aandacht aan het interieur besteed’, zegt mede-eigenaar Kim Riekwel. ‘We wilden echt iets unieks neerzetten en het moest tegelijkertijd laagdrempelig en stijlvol zijn.’
Internationale keuken
De keuken wordt gerund door chef-kok Jip Boon van restaurant Dertien. De menukaart bestaat voornamelijk uit klassieke Frans-Nederlandse gerechten met een internationale twist. Zoals een Nederlandse bloemkool met een Mexicaanse pompoen mole of steak tartaar met pastinaak en een koffie/paddenstoelen mayonaise. Williams Canteen heeft ook een uitgebreide ontbijt- en lunchkaart.
Denk aan eggs anyway you like, overnight oats of een sandwich pastrami, eventueel aangevuld met Kimchi of een doperwtenspread. Natuurlijk ontbreken ook de borrelhapjes niet op het menu en kunnen gasten er terecht voor overheerlijke boquerones, een selectie Hollandse kazen of burrata.

Man met Bril koffie en bier Kaapse Brouwers
In samenwerking met Man Met Bril Koffie werd een koffie speciaal voor Williams Canteen ontwikkeld en op de kaart zijn verschillende biertjes van de Kaapse Brouwers te vinden.
Maar niet alleen voor de koffie en het bier wordt er samengewerkt met een lokale leverancier, ook het biologische vlees en de kazen komen uit de regio. Opvallend zijn de zelfgemaakte etenswaren die worden ingeblikt en ook een aantal signature cocktails zijn in blik verkrijgbaar zodat je op ieder moment van de dag je je eigen ‘canned signature cocktail’ kunt maken.