Dit zijn de populairste online bestelde gerechten van 2019

Dit zijn de populairste online bestelde gerechten van 2019

Deliveroo heeft de 10 meest bestelde gerechten in Nederland op een rijtje gezet. En in welke mate verschilt dit van de populairste gerechten wereldwijd? Van Poké Bowls tot de alom bekende pizza en chicken wings. Deliveroo kijkt ook naar wat 2020 brengt. Wat worden de foodtrends van 2020?

De Poke Bowl is een blijvertje. Ook in 2019 blijft dit gerecht tot de grote favorieten horen. Daarnaast valt het op dat ook de meer traditionele take-away en streetfood gerechten zoals het broodje Croquet van Van Dobben Eetsalon en de Gyros van Meat & Greek veelvuldig besteld worden.

  1. Sushi Burrito - Sushito | JP Heije- Amsterdam
  2. 9 Hotwings Boxmeal - KFC Eindhoven- Eindhoven
  3. Groene Curry - Bird Thais Restaurant - Amsterdam
  4. Aloha Way Ohana - Poké Sushi - Den Haag
  5. Gyros - Meat&Greek - Amsterdam
  6. Whopper® Menu - Burger King Spui - Den Haag
  7. Cheeseburger - Five Guys Den Haag - Den Haag
  8. Van Dobben Croquet - Van Dobben Eetsalon - Amsterdam
  9. The Classic - The Poke Box Posthoornstraat - Rotterdam
  10. Prosciutto di Parma - Pietza - Eindhoven

foodtrends 2020

Top 10 favoriete gerechten wereldwijd

  1. Poké Signature Super Protéiné - Pokawa - Parijs
  2. Cheeseburger - Five Guys - Londen
  3. Burrito Pollo - Gonzalez & Co - Barcelona
  4. Salmon Pokè - Pokèria by NIMA - Milaan
  5. Footlong Sub - Subway - Dublin
  6. Tommy the Chook - Boss Burger Co - Geelong
  7. 米線+一餸 - 譚仔雲南米線 Tam's Shop - Hong Kong
  8. Shack Burger - Shake Shack - Dubai
  9. Big Giant Menu - Quick - Luik
  10. Sushi Burrito - Sushito - Amsterdam

Ook in deze lijst zien we weer diverse poke bowl gerelateerde gerechten terugkomen, net als in Nederland. En daarnaast ook nationale favorieten zoals het Big Giant Menu van Quick in Luik en streetfoodgerechten zoals de Cheeseburger van Five Guys in Londen.

Foodtrends 2020

Welke trends zien we in 2020? De experts van Deliveroo voorspellen, op basis van data-analyse, de volgende stromingen of bewegingen:

Vegan is hot
Deliveroo heeft laten weten dat het afgelopen jaar veganistische bestellingen via het platform in Nederland met 450% zijn gestegen. Plantaardige voeding wordt, terecht, steeds populairder en deze trend zal zich voortzetten de komende jaren. Steeds meer mensen zijn parttime veganist, waarmee de helft van hun voedingspatroon gebaseerd is op plantaardige voeding.

Grazing
De tijden van drie maaltijden per dag liggen achter ons. Tegenwoordig eten we kleinere maaltijden gedurende de dag en dat tot wel zes keer per dag. Vooral in de wintermaanden hebben we behoefte aan wat extra energie.

Op echt vuur
Alles van de grill of BBQ lijkt in te slaan als een bom. De unieke rokerige smaak die een grill of BBQ aan het eten geeft valt goed in de smaak.

Street food
Food trucks en foodhallen poppen overal ter wereld op en worden steeds populairder. Of het nu voor lunch of avondeten is. Er is een grote variëteit aan keukens en mogelijkheden en ook de bestellingen vanuit deze keukens nemen wereldwijd toe.