Jermain de Rozario kondigt verhuizing sterrestaurant De Rozario aan

Jermain de Rozario kondigt verhuizing sterrestaurant De Rozario aan
Jermain de Rozario

Jermain de Rozario verhuist zijn sterrestaurant De Rozario in maart 2020 naar een andere locatie in Helmond. Het restaurant verhuist van de Steenweg naar de monumentale Villa Prinzen aan de Markt in Helmond, waar op dit moment nog restaurant Se7en gevestigd is. De nieuwe locatie biedt de 35-jarige ondernemer meer groeimogelijkheden.

Na straks 4 jaar aan de Steenweg gevestigd te zijn, verhuist chef-eigenaar Jermain de Rozario zijn gelijknamige restaurant naar de 18e eeuwse Villa Prinzen aan de Markt 213 in Helmond, waarop dit moment restaurant Se7en nog is gevestigd. Jermain de Rozario: 'Het pand aan de Markt geeft me de mogelijkheid om verder door te groeien. De restaurantruimte en de keuken zijn groter, er is een terras, een binnentuin en er zijn parkeermogelijkheden voor de deur. Op de bovenverdieping is ruimte voor private dining en andere activiteiten.'

Jermain de Rozario voor het pand waar hij straks De Rozario voortzet. (c) Ad Vereijken Fotoid.nl

Het huidige team verhuist mee en wordt uitgebreid. 'Met een grotere keukenbrigade wil ik verder gaan bouwen op gastronomisch gebied en mijn Aziatische keuken verder doortrekken. Ook service en beleving krijgen op de nieuwe locatie meer verdieping. Na een kleine opfrisbeurt zullen we in maart 2020 de deuren openen aan de Markt.'

In januari en februari 2020 wordt het tijdperk aan de Steenweg afgesloten met een menu waarin de beste gerechten van 4 jaar De Rozario. De precieze openingsdatum wordt de komende maanden bekendgemaakt, onder meer via social media.

Jermain De Rozario

Jermain de Rozario startte zijn horecacarrière als gastheer. Bij restaurant ’t Parlement verwisselde hij de voorkant voor de keuken en klom hij op van leerling tot chef, om vervolgens van 2013 tot 2016 als chef de partie te gaan werken bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. In mei 2016 opende hij zijn eigen restaurant De Rozario in Helmond, dat eind 2018 werd bekroond met een Michelinster. In 2014 werd hij Variatiechef van het Jaar en in 2017 werd hij door JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Restaurant De Rozario is aangesloten bij restaurantvereniging JRE-Nederland, de vereniging van jonge restaurateurs in het topsegment.

'Eigenlijk moest ik heel hard huilen, maar ik heb me ingehouden', aldus De Rozario over de Michelinster die hij maandag 17 december  2018 kreeg. 'De weg hiernaartoe...en dan de ontlading die je voelt. Ik heb de weg naar dit podium duizend maal bewandeld in mijn hoofd, maar nu voor het eerst in het echt. Het was fantastisch.' De Rozario was 22, toen hij nog geen ei kon bakken. Hij raakte met het kookvirus besmet en werkte zich in sneltreinvaart op. Sinds 2016 mag hij zich eigenaar noemen van restaurant De Rozario.