Onwetende dame (90) bestelt tosti en krijgt speciale service van sterchef De Rozario

Onwetende dame (90) bestelt tosti en krijgt speciale service van sterchef De Rozario

Sterchef Jermain de Rozario van restaurant De Rozario in Helmond deelde donderdag 2 januari op social media een ontroerende mail waarin een vrouw het sterrestaurant bedankte voor de wel heel bijzondere service richting haar 90-jarige moeder.

De dame op leeftijd verbleef tijdens de feestdagen in Hotel Westende in Helmond. Het diner was inbegrepen bij de boeking van het hotel, maar voor de lunch besloot de 90-jarige elders wat te gaan eten. 'Tijdens de kerstdagen krijg ik een enorm enthousiaste moeder aan de telefoon', zo schrijft de dochter aan het restaurant. 'Ze had zin gehad in een tosti en was daarvoor naar een tegenoverliggende restaurant gegaan. Ze vertelde dat ze enorm hartelijk was ontvangen en dat men had gezegd dat het eigenlijk niet mogelijk was om een tosti te bestellen, maar men maakte een uitzondering.' De kok was de tosti persoonlijk komen brengen. 'Ze had in heel haar leven nog nooit zo'n lekker tosti geproefd.'  De Rozario besluit de tosti bovendien gratis aan te bieden, omdat het kerst is.

We reden langs jullie restaurant en mijn moeder wees me er nog even op waar ze die super tosti had gegeten en toen moest ik stiekem enorm lachen”

De dochter schrijft in haar mail: 'Vandaag was haar verblijf voorbij en ging ik haar ophalen om naar huis te brengen. We reden langs jullie restaurant en mijn moeder wees me er nog even op waar ze die super tosti had gegeten en toen moest ik stiekem enorm lachen.' De vrouw sluit haar mail af met een hartelijk dank voor de bijzondere service. 'Vind het echt enorm tof dat jullie dit voor haar hebben gedaan, ze was er echt door ontroerd en ik ook!'

Jermain De Rozario

'Af en toe maken wij een uitzondering', reageert Jermain de Rozario. 'Als je dan zo'n mail terugkrijgt dan word ik daar blij van. En als we het doen, dan doen we het goed', besluit hij met een knipoog.

De Rozario startte zijn horecacarrière als gastheer. Bij restaurant ’t Parlement verwisselde hij de voorkant voor de keuken en klom hij op van leerling tot chef, om vervolgens van 2013 tot 2016 als chef de partie te gaan werken bij tweesterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. In mei 2016 opende hij zijn eigen restaurant De Rozario in Helmond, dat eind 2018 werd bekroond met een Michelinster.

Jermian de Rozario
Jermain de Rozario op het podium bij de gidspresentatie van Michelin. Dolgelukkig met zijn ster.

In 2014 werd hij Variatiechef van het Jaar en in 2017 werd hij door JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Vorige maand kondigde de chef aan dat hij met zijn restaurant gaat verhuizen van de Steenweg naar de monumentale Villa Prinzen aan de Markt in Helmond