Restaurant De Kromme Dissel: 49 jaar op rij Michelinster

Restaurant De Kromme Dissel: 49 jaar op rij Michelinster

Restaurant De Kromme Dissel in Heelsum heeft al 49 jaar onafgebroken een Michelinster. 'Als we hem behouden, hebben we volgend jaar een heel bijzonder jubileum,' zegt chef Tonny Berentsen tegen Misset Horeca tijdens de gidspresentatie van Michelin op 13 januari. De Kromme Dissel is met 49 jaar nu al recordhouder in Nederland.

Tonny Berentsen vindt het echter nog steeds niet vanzelfsprekend. ‘Een ster moet je elk jaar weer verdienen,’ zegt de chef van De Kromme Dissel. Het hotel waartoe wij behoren is van Bilderberg naar Fletcher gegaan en dat zorgde nog voor wat extra spanning.

‘Het is lastig inschatten hoe een organisatie als Michelin kijkt naar een overname door zo’n grote partij. Fletcher heeft ons op alle vlakken ondersteuning gegeven om te kunnen doen wat we leuk vinden en waar we bij De Kromme Dissel goed in zijn. Deze 49ste ster is een kroon op ons werk. Het prolongeren van de Michelinster is een geweldige prestatie van het hele team. Samen gaan we ons het komende jaar richten op en keihard knokken voor die 50 ste,’ aldus Tonny Berentsen.

Berentsen is zich als chef bewust van zijn belangrijke rol. ‘Het is niet alleen het koken voor de gasten. Mijn generatie geeft een ambacht door aan jonge mensen.’

In het DeLaMar Theater in Amsterdam is op maandag 13 januari 2020 voor de 49ste keer de felbegeerde Michelinster aan De Kromme Dissel toevertrouwd. Voor de langste aaneengesloten periode in Nederland is het team van restaurant De Kromme Dissel erin geslaagd om de felbegeerde Michelinster in bezit te houden.

De Kromme Dissel

Sterrenrestaurant De Kromme Dissel, gevestigd bij Fletcher Hotel-Restaurant Klein Zwitserland in Heelsum, is sinds 1 januari 2019 onderdeel van Fletcher Hotels. Daarvoor behoorde het tot de Bilderberg groep.

Reacties hoofdrolspelers Michelin 2020:

Werner Loens over Michelinsterren 2020

Mike Vrijdag: 'Tijd van Michelinster pakt niemand ons af'

De Groene Lantaarn: 'Michelin extra spannend door verhuizing

Bridges 'teleurgesteld' door verlies Michelinster

Koen van der Plas: 'Sterverlies ingecalculeerd'

Michelinster voor ‘spannende gerechten’ van restaurant Eden

Randy Karman: ‘Behoud Michelinster is groot compliment’

Servais Tielman: ‘We willen met koken bezig zijn’

Jan en Patricia Marrees uit Weert terug in de Michelingids 2020

Zout&Citroen: ‘Morgen mag het hele team een kater hebben’

Hans Derks van Versaen ging twijfelen na Bib-verlies

Noble Kitchen: ‘Niet in Lekker, daling in GM, maar wél een Ster’

Michelin-Award Gastheerschap voor Peter Bruins

Sommelier Award Michelin voor Koen van der Plas

Jacob Jan Boerma: ‘Veel waardering voor jonge talenten’