Subway doet vega in de aanbieding tijdens Week Zonder Vlees

Subway doet vega in de aanbieding tijdens Week Zonder Vlees
Subway Alkmaar

Broodjesketen Subway doet ook dit jaar weer mee aan de Nationale Week Zonder Vlees. De restaurantketen geeft in deze week speciale kortingen op meatless Subs, salades en wraps. Tapasketen 't Zusje gaat een stap verder en schrapt vlees en vis helemaal van het menu.

De Nationale Week Zonder Vlees is dit jaar van 9 tot en met 15 maart en wordt tegelijk gehouden met de Vegetarische Restaurantweek. Subway doet mee met al haar ruim 200 vestigingen in Nederland met de aanbiedingen: 1 euro korting op een 15cm Sub of salade, 2 euro korting op een 30cm Sub of wrap.

Af en toe geen vlees eten heeft voordelen voor mens, dier en milieu. Steeds meer mensen zijn zich daarvan bewust, en er zijn ook steeds meer lekkere vegetarische en veganistische alternatieven. Het vega-aanbod in de horeca wordt door veel flexitariers nog vaak als karig bestempeld.

Naast Subway en Zusje doen nog veel meer restaurants mee aan de Week Zonder Vlees/Vegetarische Restaurantweek.

Om minder vlees eten te stimuleren, werd drie jaar geleden de Nationale Week Zonder Vlees in het leven geroepen: een actieweek die mensen steunt én uitdaagt om een week lang geen vlees te eten.

Tip: Vegan Patty

Daniël Gorelikow, werkzaam in Subway Arnhem Centrum, is zelf al zes jaar veganistisch: “In de Week Zonder Vlees ga ik onze gasten extra wijzen op mijn eigen favoriet: de Vegan Patty. Een knapperige groenteburger, licht pittig maar niet té.
Elke gast kan zelf kiezen welke toppings, sauzen en broodsoort hij of zij daarbij wil. Mijn geheime tip is om de Vegan Patty te combineren met twee van onze veganistische sauzen: de vegan knoflook aioli én de sriracha.’

Week zonder Vlees

De Week Zonder Vlees is een initiatief van Isabel Boerdam, bekend als De Hippe Vegetariër. Over de deelname van Subway ook dit jaar, zegt ze: ‘Vorig jaar zagen we al dat de deelname van de Nederlandse Subway restaurants een sterke bijdrage heeft geleverd aan de brede beschikbaarheid van vega opties in heel Nederland.

Dat komt natuurlijk ook omdat Subway meer dan 200 restaurants heeft, verspreid over het hele land. De restaurants zitten vaak op voor iedereen bereikbare verkooppunten: in de binnenstad, langs de snelweg bij tankstations en drive-thru’s, op industrieterreinen, bij scholen in de buurt. Op al die verschillende plekken komen mensen nu in aanraking met de Week Zonder Vlees.’