Meesterkok Robert Kranenborg trakteert truckers op haute cuisine lunch

Meesterkok Robert Kranenborg trakteert truckers op haute cuisine lunch

Robert Kranenborg heeft vandaag truckers getrakteerd op een gastronomische lunch in het populairste truckersrestaurant van Nederland Bij Marjan, in Westpoort Amsterdam. Eenmalig nam hij zes lunchklassiekers onder handen en gaf er zijn eigen haute cuisine draai aan.

Op het menu van Robert Kranenborg onder andere: een ‘Boulette de viande en croûte’ (broodje bal), een ‘uitsmijter Kranenborg’ en een ‘Pommes frites aux truffes parmesan’. Hij geeft bovendien de recepten van deze sterrenwaardige lunchgerechten prijs.

De restaurant take-over is een initiatief van Lotto en geïnspireerd op een commercial waarin meesterkok Robert Kranenborg, samen met truckers, de hoofdrol speelt.

Lunchmenu Robert Kranenborg

Amuse: Spiesje van gemarineerde kipsaté met huisgemaakte pindasaus

Hoofdgerechten:

Uitsmijter Kranenborg

Robert KranenborgDrie gearroseerde spiegeleieren, op een getoaste brioche bun, met dungesneden runderlende, brunoise van krokante aardappel, gebakken spek en waterkers

‘Jappie Dog’

Japanse hotdog, met wasabimayonaise, sesamdressing, sriracha en chips van nori

Boullette de viande en croûte

Robert Kranenborg‘Broodje 50-50 bal’ (50 procent rundergehakt, 50 procent champignons), op croissant bun met mayonaise en zoet-zure komkommer, kropsla en rode ui.

Pommes frites aux truffes parmesan

Robert KranenborgFriet met versgeraspte parmezaanse kaas en olie van zwarte truffel.

Dessert:  Affogato espresso met vanille-roomijs