Zesde vestiging van Lebkov van start in Utrecht

Zesde vestiging van Lebkov van start in Utrecht

In Utrecht is, op de hoek van het stationsplein en de stationshal van Utrecht Centraal, de zesde vestiging van Lebkov geopend. In dit pand zat voorheen Pret A Manger.

Het is de eerste Lebkov vestiging die in een station is gevestigd; het grootste station van Nederland. Lebkov is bekend om zijn specialty coffee en kleine gerechtjes zoals sandwiches, sappen, soep, cakes, koekjes en salades.

Lebkov is een familiebedrijf – opgericht door Grardie Akkerhuis – en zag 2002 het levenslicht. De eerste vestiging opende in Leiden naast het station. Daarna volgden Den Haag (2005), Rotterdam (2007), Amsterdam Bijlmer Arena (2014) en Amsterdam Zuidas (2018). Lebkov Utrecht werd net als de eerdere locaties, ontworpen door Studio Akkerhuis uit Parijs. Onderdeel van dit ontwerp is het speciale vouwbare houten interieur, dat gemaakt is door Wood-Skin uit Milaan.

Lebkok Utrecht

In het nieuwe ontwerp van Lebkov staat de open keuken centraal, zo kan iedereen zien hoe Lebkov’s lemon-poppy seed loaf, lasagna of tomaten soep worden bereid. Ook de sandwich ingrediënten, zoals de pindakaas of hummus, worden op locatie gemaakt.