Onno Kokmeijer en Arjan Speelman gastchefs Ikarus in Hangar 7

Onno Kokmeijer en Arjan Speelman gastchefs Ikarus in Hangar 7
Onno Kokmeijer, Martin Klein en Arjan Speelman

Onno Kokmeijer en Arjan Speelman van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu gaan koken in Salzburg. Ze zijn gastchefs bij Restaurant Ikarus in Hangar-7, een futuristisch gebouw op een luchthaven.

Slechts een handvol Nederlandse chefs werd voor Onno Kokmeijer en Arjan Speelman als gastchef uitgenodigd bij Ikarus in Hangar-7. Een gebouw dat eigendom is van Red Bull.

Nederlandse chefs Ikarus

Jonnie Boer, Sergio Herman, Jannis Brevet, Michel van der Kroft, Richard van Oostenbrugge, Sidney Schutte, Syrco Bakker  en Jacob Jan Boerma kookten bijvoorbeeld al eens voor Ikarus.

Nu is ook tweesterrenrestaurant Ciel Bleu (Hotel Okura, Amsterdam) opgenomen in het Ikarus-programma, en wel van april 2020. Restaurant Ikarus bevindt zich op de markante locatie Hangar-7 van luchthaven Salzburg.

Eckart Witzigmann en Martin Klein

Onder leiding van Patron Eckart Witzigmann en Executive Chef Martin Klein nodigt het restaurant maandelijks wereldwijde topchefs uit om als gastchef aan de slag te gaan.

Onno Kokmeijer Hangar 7
Hangar 7, Salzburg, Oostenrijk.

Chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman hebben deze eer in april 2020. Die hele maand bereidt de brigade van Restaurant Ikarus de gerechten van de hand van het chefsduo uit Amsterdam.

Het Ikarus-concept, waarbij elke maand een andere chef wordt uitgenodigd om het menu samen te stellen, werd in 2003 gelanceerd. Befaamde gastchefs uit de hele wereld zorgen sindsdien voor een maandelijks wisselend menu in Restaurant Ikarus.

Slechts enkele Nederlandse chefs zijn Onno Kokmeijer en Arjan Speelman voorgegaan en inmiddels staat een samenwerking met Restaurant Ikarus bij veel chefs wereldwijd op de wensenlijst.

Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: ‘Arjan en ik zijn vereerd dat we onderdeel zijn van het programma en Ciel Bleu mogen vertegenwoordigen in dit vooraanstaande restaurant. Begin februari heeft Martin een bezoek gebracht aan Amsterdam om onze stijl en gerechten te kunnen reproduceren in Salzburg. We hebben veel respect en erkenning voor elkaars werk en kunnen niet wachten om ons menu te serveren in april.’

Op 1 april wordt Ciel Bleu’s menu door Onno en Arjan gepresenteerd in Salzburg, waarna het team van Martin de gerechten de rest van de maand bereidt.