Cafés in corona-tijd: van bier bezorgen tot virtuele pubquizen

Cafés in corona-tijd: van bier bezorgen tot virtuele pubquizen

Waar in de restaurantsector veel zaken zich toeleggen op bezorging en waardebonnen, vragen veel caféondernemers zich af hoe zij omzet kunnen generen in tijden van coronavirus en verplichte sluiting. Een overzicht van initiatieven in de café-wereld.

Het Bossche café Bar le Duc was één van de eerste zaken die naar buiten trad met een eigen bezorgdienst.

Ondernemer Jan van Kollenburg jr. initieerde ‘Een avondje café Bar le Duc in a box’. Dit betekent dat het café bij haar gasten thuiskomt in de vorm van een doos die ook daadwerkelijk thuis afgeleverd wordt. Elke box heeft een andere inhoud, maar het (speciaal)bier wordt koud geleverd.

Caspar Arnhem: nodig alvast iemand uit

'Heb jij al een idee met wie jij je eerste drankje of maaltijd wil gaan nuttigen als we weer open zijn?', vraagt het Arnhemse café Caspar aan haar volgers op Facebook. Wie dat weet kan diegene een CASPAR-card met een tegoed naar keuze laten versturen.

Caspar Het café verstuurt deze zelf met een ansichtkaart, een gekozen tekst waarbij de verzender een Tikkie ontvangt.

Tapperie de Gats: Pan aan huis

Het Sittardse café Tapperie de Gats, bezorgt haar befaamde pannen aan huis. De onderneming rekent daarvoor €2,50 bezorgkosten, en boven de €30 is dat gratis. Overigens allleen voor wie in de regio woont én voor wie Limburgs begrijpt :)

Eetcafé De Voogd: eten, drinken én muziek in huis

Eetcafé de Voogd in Sassenheim biedt niet alleen bezorging van eten en drinken aan. Gasten die hun favoriete café missen, kunnen op Spotify ook de muziek dowloaden die normaliter in het café gedraaid wordt.

Het zogeheten 'Borrelanderhalfuurtje op vrijdag', maar dan thuis. Een bierpaket met hapjes van het huis of een wijnpakket, kunnen simpel via de app besteld worden en de Spotify-lijst kan eenvoudig worden gedownload. De Voogd belooft daar bovenop om 18.00 uur live nog van zich te laten horen.

Huppel @ Home

Het Haagse Huppel the Pub biedt ook aan spullen thuis te bezorgen met hun actie Huppel@home. Gasten kunnen een 'Huppel Home Pakket' bestellen, bestaande uit; twee verrassingsbieren, twee glazen, een huppelmok en een kaas of een Fuet worst op een uniek huppel plankje. 'Voor 25 eurootjes is het hele zwikkie voor jou', aldus de Haagse winnaar van de Café Top 100. 2018.

Pubquiz via Livestream in Groningen

Café De Toeter in Groningen laat haar befaamde Pubquiz niet lijden onder het coronavirus. Via een livestream wordt iedereen de mogelijkheid geboden mee te doen.

Doneren van producten

Uiteraard zijn er ook cafés die 'gewoon' dicht zijn gegaan. De voorraad die overbleef ging veelal naar een goed doel. Zo doneerde de Bierboutique in Rotterdam haar eten aan de daklozenopvang in de stad.

In het Zuid-Limburgse Vijlen moest boscafé 't Hijgend Hert voor het eerst in 17 jaar haar deuren sluiten. Ook daar ging het overtollige voedsel naar het goede doel.