82% Nederlanders wil weer uit eten, ook met 1,5 meter afstand

82% Nederlanders wil weer uit eten, ook met 1,5 meter afstand

82,4 procent van de Nederlands wil graag weer uit eten zodra de lockdown versoepeld wordt. Ook met inachtneming van de 1,5 meter- maatregelen. Slechts 6,9 procent van de mensen ziet zo uit eten gaan nog niet zitten.

Dit blijkt uit een enquête van Diningcity.nl, de organisatie achter de Restaurant Week waaraan 12.000 mensen meededen.

82,4% van de Nederlanders wil graag weer een restaurant bezoeken zodra de lockdown versoepeld wordt. 6,9% van de mensen ziet het niet zitten om uit eten te gaan, wanneer de maatregelen van 1,5 meter afstand in de horeca moeten worden gehandhaafd.

Enorme groei in de wil om vooraf te betalen

Uit dezelfde enquête blijkt dat meer dan de helft van gasten (56%) bereid is om het menu vooruit te betalen op voorwaarde van een korting op datzelfde menu.

Voor restaurants is dat goed nieuws. Restaurants ontvangen bij het vooruitbetalen van de menu’s direct het geld op hun rekening. Bovendien voorkomt deze werkwijze no-shows en over het algemeen leidt vooruitbetalen uiteindelijk tot een hogere besteding aan tafel.

Jeroen van den Brink van Diningcity laat weten dat hieruit een enorme solidariteit met restaurants spreekt. ‘Voor de coronacrisis wilde maximaal 10 procent vooraf betalen in een restaurant. Die bereidheid is nu enorm gegroeid. Positief, omdat restaurants een enorme behoefte hebben aan liquiditeit.’

Hou vol!

Die solidariteit blijkt ook uit de steunbetuigingen die de respondenten de branche gaven in de enquête. Diningcity bood in de enquête respondenten de ruimte geboden om restaurants een hart onder de riem te steken.

Maar liefst 81%(!) van de ingevulde enquêtes bevatten hartverwarmende reacties voor de restaurantsector in Nederland. “Hou vol”, “wij kunnen niet wachten” en “wij missen uit eten gaan” waren de drie meest voorkomende reacties. Een duidelijk signaal dat Nederlanders erg begaan zijn met de restaurantsector.