Doe mee aan livestream BBQ-wedstrijd

Doe mee aan livestream BBQ-wedstrijd

Door de noodzakelijk lockdown zijn ook alle BBQ-wedstrijden afgelast. Toch wordt op zondag 7 juni de grootste BBQ-livestream wedstrijd ooit gehouden, waarbij er geld wordt ingezameld voor het werk van Support Casper.

Het is de bedoeling dat tientallen teams deze dag gaan BBQ’en in hun eigen omgeving. Via een live-verbinding wordt contact gelegd met alle teams en wordt er live gestreden voor winst van de eerste BBQ livestream wedstrijd. De BBQ zal via een online evenement op de Facebook van Gastropedia worden gestreamd zodat deze voor iedereen te volgen is.

De opdracht

Elke team dat zich aanmeldt, kan meedoen en ontvangt opdrachten om drie gerechten te maken. De hoofdingrediënten zijn voor iedereen hetzelfde, qua sauzen en garnituren is iedereen vrij om dit zelf in te vullen. De jury kan meekijken op de livestream van het team. En wie weet, komen er rondreizende correspondenten langs om te kijken en opnames te maken.

Support Casper

Het evenement is gekoppeld aan een goed doel. Alle teams zetten zich in voor het wetenschappelijk onderzoek naar een behandelmethode tegen alvleesklierkanker dat door Prof. dr. Casper van Eijck geleid wordt. Volgers kunnen door te bellen naar Sms ‘CASPER’ naar 4333 eenmalig €3 doneren.

Jaarlijks krijgen bijna 3000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen. Alvleesklierkanker is de op één na dodelijkste soort kanker. 93 procent van de gediagnosticeerde patiënten sterft binnen een half jaar. Iedere dag overlijden er acht mensen. Support Casper is de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) en financiert wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker.

Meedoen?

Iedereen die wil meedoen, kan zich aanmelden via supportcasper@200fahrenheit.nl. Daarna ontvangen de deelnemers technische informatie over de streaming van het event en informatie over de gerechten.