Drive-thru met zes sterchefs

Drive-thru met zes sterchefs

'Het grootste drive-thru evenement van Nederland,' zo kondigen de chefs hun bijzondere samenwerking aan. Op zondag 24 mei kunnen gasten een route rijden door de Westfriese Omringdijk langs zes restaurants. Wie doen mee?

Na elke 20 kilometer ongeveer krijgen de rijders een gerecht gemaakt door diverse (sterren)chefs. De culinaire route start op twee punten: in Hoorn en in Schoorl.

Deelnemende chefs

Jonathan Zandbergen (Merlet*), Stefan van Sprang (Aan de Poel**), Wilco Berends (De Nederlanden*), Ron Blaauw (Ron Gastrobar*), Deborah & Rebecca Rive (Lucas Rive*) en Michel Meijer.

De culinaire route zal geopend worden door Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle

‘Mensen die deelnemen helpen onze restaurants in deze bizarre tijd', aldus de deelnemende chefs. Het is niet het eerste event waar Merlet aan meewerkt. Op Bevrijdingsdag werden met jeeps uit de Tweede Wereldoorlog al 900 maaltijden bij mensen thuis bezorgd.

Martin van Bourgonje laat weten dat gasten tijdens de rit niet alleen kunnen genieten van de rit door ‘het grootste monument van Nederland, de Westfriese Omringdijk, maar ook van de zes gerechten'.

De Omringdijk slingert als een groene route door het landschap en leidt door West-Friesland langs het weidse landschap met vergezichten, de typische lintdorpen met stolpboerderijen en de voormalig VOC-steden met hun binnensteden.

Merlet
Martin en Carla van Bourgonje

Alcoholvrije wijn

‘We serveren de gerechten volgens de richtlijnen van het RIVM aan de gasten in auto of motor. De sommelier zorgt voor een passende wijn met uiteraard een alcoholvrije wijn voor de bestuurder.’

De prijs bedraagt 175,00 euro per persoon. De culinaire route start op zondag 24 mei in Schoorl en in Hoorn tussen 12.00 en 14.00 uur. Reserveren kan via info@merlet.nl

De deelnemende restaurants zijn:

  • Restaurant Lucas Rive* in Hoorn
  • Restaurant Het Kerkje in Andijk – in samenwerking met Stefan van Sprang van Aan de Poel**
  • Restaurant Meijer’s in Medemblik
  • Slot Hotel in Schagen – in samenwerking met Wilco Berends van De Nederlanden*
  • Restaurant Merlet in Schoorl – gerechten van Jonathan Zandbergen*
  • Piet-Jan van Den Kommer in Stompetoren in samenwerking met Ron Blaauw*

Gasten kunnen vanuit hun auto zien hoe de chefs de laatste hand leggen aan de gerechten.

De culinaire route zal geopend worden door Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. De totale duur is ongeveer 3,5 uur.