Albron opent gourmet snackformule Frites Affairs in Almere Centrum

Albron opent gourmet snackformule Frites Affairs in Almere Centrum

Albron opent de 'gourmet snackformule' Frites Affairs in Almere Centrum. Het is de eerste van vier die de komende tijd op de planning staan.

Frites Affairs opent in de kiosk van 22 vierkante meter aan de Schutterstraat. Ambachtelijke friet in de schil gebakken staan centraal. Er staan ook een aantal 'loaded' varianten op de kaart, zoals friet uit het seizoen met wisselende toppings, friet met kipsaté of runderstoof en een vegetarische friet Caprese.

Zeewiermayonaise

Daarnaast is er keuze uit sauzen en bijzondere mayonaises zoals zeewiermayonaise of mayonaise met ui en kerrie. Naast friet en sauzen bestaat het aanbod ook uit gourmet hot dogs met ook weer een vegetarische variant. Er wordt zo veel mogelijk gewerkt met verse producten.

Frites Affairs

Ambacht en nostalgie

Albron wil het gevoel van ambacht extra onderstrepen in de aankleding en het interieur van Frites Affairs. Het gebruik van ouderwetse tegeltjes en aardappelmanden moeten zorgen voor nostalgie. Maar het concept gaat naar eigen zeggen ook met de tijd mee. Er wordt bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan het minimaliseren van waste door onder andere gebruik te maken van afbreekbare disposables.

Frites Affairs

Verdere uitrol van Frites Affairs

De bedoeling is om Frites Affairs verder uit te rollen, maar door de coronacrisis is niet duidelijk in welke tempo dat gebeurt. Vestigingen in Center Parks Limburgse Peel en Zandvoort zijn concreet, als ook een vestiging buiten Center Parks die Albron binnenkort bekendmaakt.

Frites Affairs is na Le Perron en Starbucks eerder dit jaar het derde concept van Albron in Almere Centrum. De drie concepten vormen een strategische samenwerking tussen Albron en vastgoedontwikkelaar Unibail-Rodamco-Westfield.

Inspelen op trends en behoeften

'Albron weet met hun ruime ervaring in het ontwikkelen en exploiteren van foodconcepten goed in te spelen op trends en behoeften van winkelend publiek', Sanne van Bergen, shopping center manager van het winkelgebied van Unibail-Rodamco-Westfield in Almere Centrum. 'Frites Affairs, maar ook Le Perron en uiteraard Starbucks, passen perfect in de totale mix van ons aanbod in Almere Centrum. We verwachten dat de komst van de drie horecaconcepten flink zal bijdragen aan de winkelbeleving voor onze bezoekers.'

Foodconcepten met een verhaal

Albron bedenkt, bouwt en beheert foodconcepten met een verhaal. Voor bedrijven en overheden, op scholen en universiteiten, in ziekenhuizen en zorginstellingen, op evenementen, in dag- en verblijfsrecreatie zoals Keukenhof, TT Assen, Center Parcs en Coda en op high traffic locaties.

Grootste internationale ontwikkelaar

Unibail-Rodamco-Westfield is de grootste internationale ontwikkelaar en exploitant van winkelbestemmingen, met een portefeuille ter waarde van € 65 miljard (per 30 juni 2019). Op dit moment bezit de vastgoedonderneming 92 winkelcentra in 12 landen, waar jaarlijks zo’n 1,2 miljard bezoekers shoppen. In Nederland is Unibail-Rodamco-Westfield eigenaar van Westfield Mall of the Netherlands en winkelcentra Stadshart Amstelveen, Citymall Almere en Stadshart Zoetermeer.