Zonder pinautomaat geheel contactloos restaurantrekening betalen

Zonder pinautomaat geheel contactloos restaurantrekening betalen

Gasten geheel contactloos, snel en goedkoop via hun eigen mobiel laten betalen. Het kan met Dex. Volgens het bedrijf is het zo'n tien procent goedkoper dan pinnen.

Restaurants zoals die van Ron Blaauw en alle vestigingen van de Pizzabakkers gebruiken Dex al voor alle betalingen. Gasten vinden op de rekening een qr code die ze scannen met hun eigen telefoon waarna de rekening betaald kan worden. Ook Five Brothers, Zuid, Restaurant C en Meneer de Wit zijn gebruikers van Dex en bieden zo geheel contactloos betalen.

‘Betalen via Dex is goedkoper dan pinnen’ zegt Freek Dix, ceo van Dex. ‘Daarmee is de betaaloplossing van Dex de goedkoopste betaalmethode van Nederland. Horecaondernemers kunnen dus in deze moeilijke corona tijden eenvoudig besparen op transactiekosten.’

'Veilige geheel contactloos betalen'

Binnen de horeca gelden strikte regels wanneer het gaat om 1,5 meter afstand houden. Dex speelt daar slim op in; contactloos betalen met Dex is een veilige betaalmanier in de horeca.

Betalen met Dex werkt eenvoudig stelt Freek Dix. ‘De software print een QR code op elke rekening. Bij het afrekenen kan de gast met zijn eigen smartphone de QR code scannen en direct de rekening betalen.’ Er hoeft dus geen gebruik gemaakt te worden van een onhygiënisch pinautomaat. Betalen met Dex is geheel contactloos.

Omdat de gast zelf de betaling kan doen, kunnen je horecamedewerkers in die tijd andere gasten helpen.

Het systeem is gekoppeld met iDeal, Paypal, Creditcard, Apple Pay en nog veel meer betaalmogelijkheden.

Zakelijk betalen via Dex

Dex heeft ook een module voor zakelijke etentjes. Werknemers die normaal gesproken ‘op rekening’ eten, betalen direct de rekening in het restaurant. Het restaurant is zo van facturatie af en bedrijf krijgt elke maand een overzicht van alle zakelijke diners.