Bunk Amsterdam opent deuren voor hotelgasten

Bunk Amsterdam opent deuren voor hotelgasten
Bunk Amsterdam

Covid-19 gooide afgelopen maanden roet in het eten, maar eindelijk opent Bunk Amsterdam nu officieel haar deuren voor hotelgasten

Na een grondige verbouwing van de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam Noord biedt het monumentale gebouw plek voor 300 gasten. Om reizigers een unieke ervaring te bezorgen heeft Bunk 50 Pods ontwikkeld. Dit zijn ingerichte cabines waarin je maximale privacy combineert met minimale kosten. Wil je het een maatje groter? In de buik van de kerk is een atrium gemaakt waarin de 107 compacte kamers als huisjes in een Italiaans bergdorp door de ruimte zweven. Iedere kamer heeft de functionaliteiten van een complete hotelkamer, maar door de slimme inrichting is er veel minder ruimte nodig. Ook zijn er kamers met een drie-, vier- of vijfpersoons bed.

Bunk Amsterdam

Terras

Het hotel heeft een eigen restaurant. Hier laat head chef Stefan Dernison en zijn team gasten smaken proeven van over de hele wereld. Het restaurant is tevens voorzien van een terras. Met alle RIVM maatregelen in acht genomen heeft Bunk plek voor zo'n 70 gasten.

De zomer van 2020 ziet er voor ons allemaal anders uit dan ‘normaal’. Bunk speelt in op het feit dat veel mensen deze zomer hun vakantie dichtbij huis gaan invullen. Met het staycation arrangement biedt Bunk gasten een kamer upgrade, late check-out en naast het ontbijt een voucher om te besteden bij het eigen restaurant van het hotel. Vanuit het hotel zijn daarnaast eigen Vanmoof fietsen te huur zodat gasten Amsterdam kunnen verkennen.

In 2019 opende het eerste Bunk hotel in de Westerkerk aan de Catharijnekade in Utrecht. Initiatiefnemer Robin Hagedoorn en compagnon Joachim de Looij willen verder groeien met Bunk. Voor Rotterdam worden plannen ontwikkeld en ze zien ook potentie in Den Haag.

Bunk wil met het concept een brug slaan tussen hotels en hostels door betaalbare luxe kamers te combineren met slim ontworpen privé pods. Daartoe zijn dusver twee kerken omgebouwd tot ontmoetingsplek voor reizigers, buurtbewoners en artiesten.